Följ JYSK Sverige

JYSK lanserar kollektion i ekologisk bomull

Nyhet   •   Feb 22, 2018 13:00 CET

Scandinavian Sense kommer till butik 29 mars och består av hemtextilier i 100 procent ekologisk bomull.

JYSK vill göra produkter i ekologisk bomull lättillgängliga för alla kunder. Nu presenterar vi därför kollektionen Scandinavian Sense, hemtextilier i 100 procent ekologisk bomull.

 Den 29 mars kommer kollektionen Scandinavian Sense ut i butik. Kollektionen består av handdukar, en pläd, en badrumsmatta och sängkläder med typiskt Skandinavisk minimalistiskt uttryck. I Danmark, Sverige, Norge och Finland kommer kollektionen också innehålla kuddar och täcken med fodral gjorda i ekologisk bomull.

– Med Scandinavian Sense är målet att erbjuda våra kunder en lyxig känsla. De nya bomullstextilierna ska både kännas sköna och se vackra ut utan att vara skrytsamma. Den ekologiska bomullen kombinerad med skandinavisk minimalism skapar en wellneskänsla som vi tror att kunden kommer vilja ha med sig hem, säger Line Skaaning Lindskog, Range & Design Coordinator, som varit projektledare för kollektionen.

Högsta tänkbara krav på bomullsproduktionen

All ekologisk bomull som används i kollektionen är GOTS-certifierad. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är världens ledande standard inom bland annat ekologisk bomullsproduktion.

– Vi lanserar Scandinavian Sense i över 600 butiker i åtta europeiska länder. På så sätt kan vi ge riktigt många kunder möjlighet att välja hemtextilier gjorda av ekologisk bomull i finaste kvalité. Med den GOTS-certifierade bomullen ställer vi högsta möjliga kraven på ekologisk bomullsproduktion, säger Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing på JYSK Nordic.

Även förpackningarna till varorna i Scandinavian Sense är producerade i miljöhållbara material. Pappersetiketterna är producerade i FSC®-märkt trä och tygpåsarna är gjorda av GOTS-certifierad bomull.

Fakta om Scandinavian Sense

  • Hemtextilier gjorda av 100 procent GOTS-certifierad bomull.
  • GOTS står för Global Organic Textile Standard, vilket är världens ledande standard inom ekologisk bomullsproduktion.
  • Scandinavian Sense börjar säljas 29 mars 2018.