Gå direkt till innehåll
Inför begravningen hade medarbetarna samlat ihop till blå rosor.
Inför begravningen hade medarbetarna samlat ihop till blå rosor.

Nyhet -

​Lars Larsens familj tackar för stödet

Lars Larsens familj skickar nu ett stort tack för allt stöd de fått i samband med JYSK grundaren Lars Larsens bortgång. Samtidigt meddelar familjen att de kommer att fördubbla det insamlade beloppet till den danska motsvarigheten till Cancerfonden, ”Kræftens Bekæmpelse”.

– Det har varit rörande att uppleva alla positiva kommentarer och att se hur stor inspiration min far var för många människor. Å min mors, mina, min systers och våra barns vägnar vill jag uttrycka min tacksamhet för alla hälsningar, blommor och det stöd vi fått. Tacket riktar jag till familj, vänner, affärspartners och till alla de som hört av sig även om de inte personligen kände min far, säger Jacob Brunsborg, Lars Larsens son och styrelseordförande för Lars Larsen Group.

Den 19 augusti somnade Lars Larsen stilla in i sitt hem och Danmark förlorade en landskänd köpman. Nyheten om hans bortgång och begravningsceremonin några dagar senare rönte stor uppmärksamhet både i och utanför Danmark med ett stort antal kommentarer från människor i sociala medier, genom brev och i tidningar, tv och radio.

Dubblar beloppet till Cancerfonden

Lars Larsens son Jacob Brunsborg är också tacksam för alla som valt att stödja den insamling till ”Kræftens Bekæmpelse” som familjen har startat. Över 550 000 DDK har samlats in hittills genom www.mindegave.dk. Nu har familjen beslutat att matcha det belopp som vänner, familj och allmänhet skänkt till insamlingen.

– Det betyder mycket för oss och för att visa hur mycket vi uppskattar de gåvor som gjorts till insamlingen har vi bestämt att Lars Larsen Group kommer att dubbla det insamlade beloppet när insamlingen avslutas på söndag. Genom att stötta forskning och behandling av cancer är vår förhoppning att färre familjer måste gå igenom det som vi fått gå igenom, säger Jacob Brunsborg. 

Ämnen

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43