Gå direkt till innehåll
​170 000 kronor till den paralympiska truppen

Pressmeddelande -

​170 000 kronor till den paralympiska truppen

Under kampanjen ”Sleep Well, Dream Big” samlade JYSK in drygt 170 000 kronor till Sveriges Paralympiska Kommittés satsning mot Paralympics i Tokyo. Pengarna går till Sveriges paralympiska trupp och deras uppladdning inför Paralympics 2020. Bland annat för att finansiera ledsagare till idrottare med synnedsättning.

–Vi är otroligt tacksamma för det här stödet som ger våra elitaktiva möjlighet att öka antalet timmar med sina högkompetenta ledsagare i deras vardagsträning. Det kommer att öka deras kvalité, kontinuitet, trygghet och samspel sinsemellan för att sedan kunna prestera på topp när det gäller som mest, säger Inês Lopes, sportchef Sveriges Paralympiska Kommitté.

Under september genomförde JYSK en försäljningskampanj där 10 kronor per såld kudde LYNGEN eller VOSS, av märket Wellpur, gick till den svenska truppens satsning mot Paralympics i Tokyo nästa år. Totalt samlades drygt 170 000 kronor in.

– Det är en grundinställning för oss hos JYSK att den som jobbar hängivet för något ska få förutsättningarna att lyckas. Genom den här kampanjen kan vi bidra till att de svenska paraidrottarna får bättre förutsättningar för att fokusera helhjärtat på sin idrott. Bland annat genom att ge idrottare med synnedsättning medel att finansiera sina ledsagare. Fram till Paralympics hoppas vi kunna bidra på flera sätt så att fler aktiva får rätt förutsättningar för att lyckas, säger JYSK Sveriges VD Johan Sjödin.

Del av en längre kampanj

Kampanjen som pågick under hela september är en del av ett längre samarbete mellan JYSK, Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté och syftar till att göra den paralympiska satsningen så synlig som möjligt.

Samarbetet kommer att fortsätta ända fram till Paralympics i Tokyo 2020. Bland annat genom att JYSKs kunder får följa den svenska paracyklisten Anna Beck på hennes väg mot - och drömmen om - ett paralympiskt mästerskap och guld. Detta genom vloggar i JYSKs sociala kanaler.

– Detta är ett speciellt samarbete för oss eftersom att det ger JYSKs medarbetare en unik möjlighet att följa fantastiska idrottare och inspirationskällor på nära håll. Medarbetarna kan också tydligt se att deras arbete skapar förutsättningar för andra vilket så klart ger extra energi till vår verksamhet, säger JYSK Sveriges VD Johan Sjödin.

Ytterligare försäljningskampanjer under det kommande året kommer också att belysa de idrottare som når drömmen om Paralympics i Tokyo 2020. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.25 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.58 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43