Gå direkt till innehåll
​20 miljoner i bonus till JYSKs butiksmedarbetare

Pressmeddelande -

​20 miljoner i bonus till JYSKs butiksmedarbetare

JYSK fortsätter att växa. Under räkenskapsåret 2018/19 ökade omsättningen med 5,5 procent och uppgick till 3,979 miljarder SEK. För JYSK Sveriges butiksmedarbetare innebar det en bonus på drygt 20 miljoner kronor, eller i genomsnitt 138 000 kronor om man slår ut det på JYSKs 145 butiker.

– Jag säger det ofta. Det är medarbetarna som gör JYSKs succé och det är klart att de ska ta del av den framgång som de skapar, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige.

Fortsätter att utveckla JYSK Sverige

När räkenskapsåret avslutades i augusti kunde JYSK Sverige räkna antalet ombyggda, nybyggda och flyttade butiker till 23 stycken. 

– Jag är fantastiskt glad att våra investeringar i både butiker, arbetsmiljö, hjälpmedel och framförallt medarbetare ger resultat. Det stärker min övertygelse att rätt förutsättningar och engagerade och kompetenta medarbetare är det allra viktigaste för en långsiktig tillväxt och utveckling, säger Johan Sjödin.

Samtidigt har stora investeringar gjorts i att ytterligare förbättra arbetsmiljön i alla 145 butiker.

– Vi har en ambition att vara det första valet för den som vill jobba i handeln. Därför har vi investerat över 5 miljoner extra i hjälpmedel och andra förbättringar i den fysiska arbetsmiljön i våra butiker det gångna året. Utöver det fortsatte vi att flytta och bygga om butiker för att få lokaler som är anpassade för dagens handel. Det är stora investeringar men vi vet att det är viktigt att våra butiker är attraktiva, inte bara för våra kunder utan också för medarbetarna, säger Johan Sjödin. 

Del i den internationella framgången

JYSK Sveriges resultat är en del av den fortsatta JYSK-succén. Under året växte omsättningen för JYSK globalt med 6,3 procent till 3,794 miljarder EUR.

Se mer om JYSKs globala resultatet här, eller i den bifogade årsredovisningen.

Nyckeltal JYSK Sverige 2018/2019

  • Omsättning 3,979 miljarder SEK
  • Omsättningsökning från 2017/18: 5,5 %
  • EBIT: 142,7 miljoner SEK
  • 145 butiker

Fakta:

  • JYSK Sveriges räkenskapsår sträckte sig mellan 1 september 2018 och 31 augusti 2019.
  • Bonusen till butikssäljarna baseras på att butiksmedarbetarna får dela på fem procent av butikens omsättningsökning och betalas ut månadsvis.

Ämnen


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.25 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43