Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dubbelt upp i Paralympics i Vancouver

Som huvudsponsor för Svensk handikappsidrottsförbundet har JYSK följt med i Paralympics i Vancover under mars månad.

En medalj var förväntningarna på den svenska truppen innan avresan. Det var en trupp bestående av 26 aktiva med deltagande i samtliga fem paralymiska grenarna. Flera av de aktiva var med för första gången och truppen var en av de yngsta någonsin.

Rullstolscurlinglaget som vann brons i Turin för fyra år sedan upprepade samma bedrift även nu och tappade semifinalen mot Kanada som sedan vann guldet. I bronsmatchen besegrade Sverige USA med klara 7-4.

Zebastian och hans guide Albin

Den andra bronsmedaljen tog oväntat Zebastian Modin på längdskidåkningens sista tävlingsdag i sprinttävlingen i klassen för synskadade. Zebastian som endast är 15 år gammal gjorde ett fantatiskt lopp som imponerade på den samlade världseliten. Här har Sverige ett verkligt framtidskapital.

Sammantaget två bronsmedaljer, en fjärdeplats och några placeringar bland de tio bästa.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll