Följ JYSK Sverige

Fokus på parasporten när JYSK deltar i Cykelvasan

Pressmeddelande   •   Jul 30, 2018 14:40 CEST

Den 11 augusti deltar JYSK i Cykelvasan. Foto: Maya Ambrosius/JYSK

JYSK Sverige vill ge fler paraidrottare chansen att lyckas i internationella sammanhang. I samband med att medarbetare från JYSK deltar i Cykelvasan den 11 augusti vill företaget därför, i samarbete med Parasport Sverige, sätta fokus på "Elitidrottsskolan" där framtidens paralympier får de verktyg de behöver för att kunna lyckas internationellt. 

– Det här ger vårt deltagande i Cykelvasan ytterligare en dimension. Hälsa och välmående är viktigt för oss på JYSK och tävlingsmentaliteten är en del av företagskulturen. Vi hoppas att vårt bidrag kan göra så att fler paraidrottare får bättre förutsättningar att lyckas med det de brinner för och satsar helhjärtat på, säger Johan Sjödin, Sverigechef på JYSK.

JYSK är stolt sponsor av parasporten sedan 1989 i Danmark och sedan 2007 i Sverige. Utöver det samarbetet kommer företaget nu att bidra med ytterligare 10 kronor för varje minut som de enskilda JYSK-cyklisterna är ute i spåren, för att öka möjligheterna för framtida paraidrottsstjärnor att lyckas. 

– Många paraidrottare elitsatsar utan det ekonomiska stöd andra idrottare har. JYSKs sponsorskap i paraidrotten har hela tiden haft till syfte att vara med och ändra på det. Paraidrottare åstadkommer prestationer som är helt makalösa. Det ser vi upp till och givetvis vill vi vara med och skapa förutsättningar för ännu bättre idrottsliga resultat, säger Johan Sjödin, Sverigechef för JYSK.

Parasportförbundet är med i JYSKs team

Genom Parasport Sveriges ”Elitidrottsskola” får unga, lovande parasportutövare möjligheten att utvecklas som elitidrottare. Skolan pågår under 3 år och till hösten är det en ny trupp som får chansen att bygga vidare på sin elitkarriär.

15 av JYSKs medarbetare återfinns i Cykelvasan, startgrupp 55, den 11 augusti. Bland dem, Sverigechefen Johan Sjödin, Head of Retail Kenneth Pedersen och HR-chefen Charlotta Lindborg. Dessutom kommer Parasport Sveriges marknadschef Maria Suneson att ingå i JYSKs cykelteam.

– Det är hedrande för oss att JYSK väljer att kombinera sin interna hälsosatsning med att supporta parasportens talangfulla ungdomar i Elitidrottsskolan. Den här generösa insatsen gör att vi kan lägga ännu mer fokus på deras möjligheter att nå sina idrottsdrömmar, säger Maria Suneson, marknadschef på Parasport Sverige. 

JYSK Sverige och Parasport Sverige

  • JYSK har sponsrat parasporten sedan 1989 i Danmark 
  • 2007 blev JYSK Sverige sponsorer till Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 2007. 
  • Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 19 idrotter.