Gå direkt till innehåll
Hög trivsel bland anställda inom JYSK i Sverige

Pressmeddelande -

Hög trivsel bland anställda inom JYSK i Sverige

94 procent av JYSKs anställda i Sverige deltog nyligen i en medarbetarundersökning. Resultatet visar att medarbetarna i JYSK Sverige har ett mycket högt engagemang.

När du som kund besöker en av JYSKs 134 butiker i Sverige kan du vara säker på att mötas med ett leende och det finns goda skäl för detta.

En ny medarbetarundersökning som genomförts av ett oberoende företag, visar utifrån en skala på 1-100 hur nöjda medarbetarna är med att arbeta på JYSK. Det genomsnittliga resultatet är 71. Det är samma nivå jämfört med medarbetarundersökningen som gjordes 2014.

- Även om jag föredragit en ökning är jag glad över att vi har lyckats upprätthålla en stabil nivå på

71 poäng av 100, säger VD Johan Sjödin.

En mer grundlig insikt visar att de anställda värdesätter sina arbetsuppgifter och arbetsmiljön.

- Våra anställda i Sverige är mycket nöjda med sina arbetsuppgifter och samarbetet med sina

kollegor på arbetsplatsen. Det är grunden för ett starkt företag. Även våra ledarskapsvärderingar på

JYSK är en viktig faktor för trivsel eftersom bra ledare inspirerar de anställda att utföra ett bra arbete, säger Johan Sjödin.

Trots att han är mycket nöjd med det allmänna resultatet av undersökningen är han också medveten om att allt inte är perfekt.

- Vi behöver fortfarande stärka vårt varumärke som arbetsgivare, både internt och externt, i syfte att lyfta fram de många olika karriärmöjligheter som finns inom JYSK. Oavsett om du redan arbetar hos JYSK eller ansluter dig till oss från ett annat företag har vi alltid ett bra erbjudande att avancera i din karriär, säger Johan Sjödin.

96 procent av JYSK Nordic anställda över hela världen deltog i undersökningen. Resultatet visade att JYSK anställda har blivit betydligt mer nöjda med sitt jobb, jämfört med en liknande undersökning som genomfördes 2014.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43