Gå direkt till innehåll
Lars Larsen träder tillbaka från posten som styrelseordförande för Lars Larsen Gorup med omedelbar verkan och hans son Jacob Brunsborg tar över rollen.
Lars Larsen träder tillbaka från posten som styrelseordförande för Lars Larsen Gorup med omedelbar verkan och hans son Jacob Brunsborg tar över rollen.

Pressmeddelande -

​Jacob Brunsborg tar över som styrelseordförande för Lars Larsen Group

Efter mer än 40 år i spetsen för JYSK och Lars Larsen Group har Lars Larsen valt att träda tillbaka som styrelseordförande med omedelbar verkan.

Ny styrelseordförande är Lars Larsens son, Jacob Brunsborg.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Jacob har valt att ta sig an en ny roll som styrelseordförande och därmed att föra vidare JYSK och Lars Larsen Group som en familjeägd verksamhet, säger Lars Larsen och fortsätter:

– Jacob har varit en del av verksamheten genom många år och har haft en central roll i styrelser i många av företagen i Lars Larsen Group. Han är utan tvivel den rätte att driva vidare den verksamhet som jag startade.

Lars Larsen medger dock att skiftet på ordförandeposten kommer tidigare än planlagt, vilket beror på att han för en kort tid sedan fick konstaterat levercancer som spridit sig.

– Det är dessvärre en mycket allvarlig diagnos jag fått och därför vill jag lägga min tid och mina krafter på min familj. Därför betyder det mycket för mig att framtidens ledning för verksamheten är klar, säger Lars Larsen.

Går ödmjukt in i uppgiften

47-årige Jacob Brunsborg uttrycker först och främst sorg över omständigheterna för sitt övertagande som styrelseordförande men understryker samtidigt att han ser fram emot att arbeta vidare med familjeverksamheten.

– Min far har byggt upp något enastående och han blir omöjlig att ersätta. Men jag och resten av familjen går ödmjukt in i uppgiften att föra hans imponerande livsverk vidare, säger Jacob Brunsborg.

Han understryker att de enskilda verksamheterna i Lars Larsen Group kännetecknas av att de har starka och självständiga ledningar och därför kommer även Jacob Brunsborg i ett första skede att koncentrera sig på sin familj.

– Just nu vill jag fokusera på att stötta mina närmaste i denna svåra tid och därför vill jag inte kommentera mina planer med styrelseordförandeposten närmare just nu, säger Jacob Brunsborg.

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll