Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK blir Kunglig Hovleverantör

Hennes Majestät Drottning av Danmark aviserade den 16 april 2010 på sin 70-årsdag att JYSK får lov att använda sig av den Kungliga titeln: Kunglig hovleverantör till Hennes Majestät Drottningen av Danmark.

Kunglig hovleverantör är avsett som en markering av kvalité av handel och industrier, det ges till företag eller individer som har handlat med Kungahuset i många år, är väletablerade, ekonomiskt solida och har ett gott anseende. JYSK har handlat med den Kungliga familjen under många år.

Den Danska Drottningen, Margrethe II av Danmark, kommer personligen utse JYSK som en ny kunglig hovleverantör till JYSKs ägare Lars Larsen den 14 juni 2010

"Jag är väldigt stolt över att JYSK har fått denna utmärkelse. Jag har följt den kungliga familjen under många år och det är ett stort erkännande för JYSK" säger Lars Larsen.

Beteckningen "hovleverantör till HM Konungen" kom i bruk i början av 1900-talet och i dagsläget finns 110 danska och 27 utländska Kungliga Hovleverantörer.

I november förra året tilldelades Lars Larsen Riddarkorset av Dannebrogen av den Kungliga danska familjen.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43