Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK donerar 1 miljon till Danmarks Indsamling

”När mamma saknas” var rubriken på årets Danska nationella insamling, ”Danmarks Indsamling” 2014. Stödet går till de barn som tvingas att växa upp utan en mamma. JYSK donerar 1 miljon danska kronor.

Lördagen den 1 februari sändes ”Danmarks Indsamling” som en stor insamlingsgala i dansk television, DR1. JYSK har stöttat ”Danmarks Indsamling” i ett antal år nu och donerade i år 1 miljon danska kronor – ca. 134 000 euro.

Hjälp och förebyggande arbete

Det årliga, landstäckande evenemanget samlar in pengar för utvecklingsländer i Afrika, Asien och Sydamerika och organiseras av DR (Dansk television) tillsammans med tolv av Danmarks största humanitära organisationer.

Årets ämne uppmärksammar de konsekvenser som många barn tvingas möta när de tvingas växa upp utan en mamma. Enligt Karin Aaen, talesman för ”Danmarks Indsamling” och Director of Communication and Advocacy på UNICEF Danmark, har AIDS gjort fler än 17 miljoner barn föräldralösa bara i Afrika, medan centrala Asien och Östeuropa håller världsomfattande höga siffror i antal barn som skickas till institutioner.

Stödet går till tolv olika projekt som inkluderar förebyggning mot HIV och AIDS bland kvinnor, minskning av dödlighet kopplat till gravididet och barnafödsel och hjälp för att föräldralösa barn skall få en bättre framtid.

Sedan ”Danmarks Indsamling” hölls för första gången i februari 2007 har danskarna samlat in mer än 500 miljoner danska kronor som har hjälpt över fem miljoner människor till bättre levnadsförhållanden och en bättre framtid.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll