Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK erövrar Storbritannien

Nu kan även kunder i Storbritannien få ett "ett bra erbjudande". Fredagen den 4 April öppnade JYSK sina två första butiker på den Brittiska marknaden och är således representerade i 30 länder.

JYSK har stora planer för Storbritannien, och på fredag den 4 April öppnar de två första butikerna i städerna Mansfield och Lincoln i Midlands. Lokalbefolkning köade nyfiket från tidig morgon för att få en titt på den nya spelaren på Brittiska marknaden.

"Brittiska marknaden är särskilt intressant för oss, men samtidigt en väldigt svår marknad att beträda. Konkurrensen här över är väldigt tuff, men vi är övertygade att där finns plats för oss och att kunderna kommer att ta emot oss bra", säger Steve Stenhouse, Country Manager för JYSK UK.

Plats för 500 butiker

Med de första två öppningarna har JYSK startat en långsiktig erövring av Storbritannien, där det långsiktigt bedöms bli plats för 500 butiker.

Det är ett ambitiöst mål, men jag tror att det är realistiskt och vi är förberedda på att slåss hårt för att hålla ut. Storbritannien är en viktigt marknad för oss i vår strävan för framtida internationalisering," säjer Lars Larsen, som äger JYSK koncernen och klipper bandet vid öppningen av butiken i Lincoln.

De första brittiska butikerna kommer att vara ca 1000 m2 stora.

Med 1,350 butiker är JYSK nu representerade i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Slovakien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Island, Kanada, Grönland, Färöarna, Georgien, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Spanien, Kosovo, Bulgarien, Kazakstan, Rumänien, Frankrike, Dubai, Albanien och naturligtvis Storbritannien.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll