Gå direkt till innehåll
​JYSK expanderar till land nummer 50

Pressmeddelande -

​JYSK expanderar till land nummer 50

JYSK fortsätter att växa när Dubai idag får sin första JYSK-butik. Nu firar vi att JYSK finns i 50 länder runt om i världen.

- JYSK har en klar ambition att bli en av världens mest utbredda butikskedjor. Nu är vi halvvägs till 100 länder, så vi är en bra bit på väg. Så länge vi kan fortsätta att förse våra kunder med ett bra erbjudande och samtidigt göra en vinst har vi möjligheten att investera i verksamheten och expandera till fler marknader. Och det är så klart det vi kommer att göra, säger Lars Larsen, ägare och grundare av JYSK.

Sedan den första butiken öppnade i Århus 1979 har JYSK nått många milstolpar. 2017 nådde JYSK 2500 butiker världen över, vilket firades stort i många länder. Att JYSK nu når ytterligare en milstolpe genom att öppna i butik i land nummer 50, kommer också att firas med en internationell kampanj med fokus på JYSK’s expansion.

- Varje gång vi öppnar en ny butik skapar vi lokala jobb och bidrar till lokalsamhället. Samtidigt ser vi till att lokalbefolkningen lätt kan dekorera sina hem i en Skandinavisk och modern stil till bra pris. Det är vårt mål att ha bra erbjudande för alla oavsett ekonomi, säger Lars Larsen.

I Dubai är det en lokal franchisetagare som öppnar sin första butik från den 1 mars 2018.

- Vårt franchisekoncept finns just nu i 20 länder och bidrar till att JYSK kommer in på marknader där det behövs lokal expertis för att kunna driva en framgångsrik organisation. Dubai testades faktiskt redan för tio år sedan, men nu står nya människor redo att lansera JYSK’s koncept. Ibland tar det mer än ett försök att nå framgång. Det har jag lärt mig genom åren, säger Lars Larsen.

Redan nu finns det planer på att expandera till ännu fler länder, däribland Irland som ett av de sista länderna i Europa. 

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 500 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 137 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll