Gå direkt till innehåll
JYSK expanderar ytterligare och köper SengeSpecialisten

Pressmeddelande -

JYSK expanderar ytterligare och köper SengeSpecialisten

Bolaget bakom JYSK fortsätter sin expansion och köper nu den danska sängkedjan SengeSpecialisten. Danska LARS LARSEN GROUP äger sedan tidigare bland annat JYSK, ILVA, IDEmöbler och Bolia.com. Idag har SengeSpecialisten 11 butiker i Danmark. I första skedet kommer JYSK att utveckla företaget till en landstäckande kedja i Danmark och därefter väntar expansion till bland annat Sverige.

– Vi är redan experter på allt som hör till en god natts sömn och genom förvärvet av SengeSpecialisten kan vi nu erbjuda våra kunder ytterligare valmöjligheter säger Lars Larsen, grundare och ägare till LARS LARSEN GROUP.

Förra året köpte LARS LARSEN GROUP ILVA och IDEmöbler och precis som dessa kommer SengeSpecialisten leva vidare under eget varumärke, med eget sortiment och placering på marknaden. Det är företagets unika position på den danska marknaden som avgjort köpet.

­– Sverige, Holland och Tyskland har redan landstäckande företag som erbjuder sänglösningar i det segment som SengeSpecialisten vänder sig till och dem vill vi gärna konkurrera med både på andra markn

JYSK GROUP har en skandinavisk utgångspunkt. Den första JYSK-butiken öppnade i Danmark 1979 och idag har JYSK över 2200 butiker och 18500 medarbetare i 36 länder. I Tyskland och Österrike heter företaget Dänisches Bettenlager och i resten av världen JYSK. JYSK GROUP vill ge alla ett bra erbjudande och ambitionen är att finnas över hela världen. Bakom JYSK står grundaren och ägaren Lars Larsen som även äger möbelkedjorna Bolia.com, IDEmöbler och ILVA – och nu även SengeSpecialisten. Den totala omsättningen i LARS LARSEN GROUP uppgår till 21,5 miljarder danska kronor. www.jysk.com ader och om de etablerar sig i Danmark fortsätter Lars Larsen.

SengeSpecialisten har i dag 11 butiker på Jylland och Fyn i Danmark. Kedjan grundades 1999 av nuvarande försäljnings- och marknadsdirektör Jörgen Staal. Den första butiken öppnades i Århus och sortimentet har från starten varit kvalitetsvarumärken inom sängar och sängtillbehör. Konceptet handlar om kvalitet, vägledning och professionell rådgivning. Huvudkontoret ligger i Lystrup utanför Århus. www.sengespecialisten.dk

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll