Gå direkt till innehåll
JYSKs team vid Cykelvasan 2018.
JYSKs team vid Cykelvasan 2018.

Pressmeddelande -

JYSK får hjälp av Beck i Cykelvasan - hela vägen till Tokyo

För andra året genomför JYSK Cykelvasan till förmån för Parasporten. I år med förstärkning från den flerfaldiga VM medaljören, paracyklisten Anna Beck. Cykelvasan blir också starten på en större satsning mellan JYSK och Parasport Sverige med mål att ge de svenska Paralympierna bästa möjliga förutsättningar inför Paralympics i Tokyo 2020.

– I vår kontakt med parasporten har vi förstått att många av våra största parasports-stjärnor gör enorma uppoffringar för att kunna nå sin paralympiska dröm. De har inte samma ekonomiska förutsättningar som olympierna. Ändå gör de otroliga bragder under de stora mästerskapen. Med det här årets kampanjer och Cykelvasan hoppas vi kunna hjälpa till att göra förutsättningarna lite bättre, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige.

Anna Beck cyklar med JYSK

Förra året genomförde 15 av JYSKs medarbetare Cykelvasan. För varje minut varje enskild medarbetare spenderade i spåret skänkte företaget 10 kronor till Parasport Sverige. Det samma gäller för årets cykling men i år har teamet fått förstärkning i form av Anna Beck, flerfaldig VM-guldmedaljör inom paracykel.

– Att få chansen att cykla tillsammans med JYSK är verkligen helt fantastiskt! Jag tävlar för Sverige i just paracykel så det är ju onekligen en favoritgren. JYSK är sponsor och samlar in betydelsefulla pengar till Parasporten bl.a. under Cykelvasan. Jag ser mycket fram emot en dag med "I fäders spår” och ”mot framtids segrar” i dubbel bemärkelse, säger hon.

Del av större satsning

JYSK har sponsrat Parasport Sverige sedan 2007. Samarbetet har under åren bidragit till att JYSK fått vara med och firat mängder av framgångar och medaljer. Inför Paralympics i Tokyo 2020 vill JYSK därför ge tillbaka genom att uppmärksamma och stötta paralympierna i sina kanaler.

– Vi och våra kunder kommer att följa paralympiernas uppladdning inför spelen i Tokyo. Vi kommer också att ha olika säljkampanjer under året där en del av intäkterna från försäljningen går till den paralympiska satsningen, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll