Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK förlänger sponsringen av handicapidrott

JYSK förlänger sponsor avtalet med svensk handicapidrott. Ett nytt två års kontrakt har just undertecknats och sponsorskapet gäller till 2012. Med avtalet följer också 1,3 miljoner kronor.

JYSK och Svenska Handikappidrottsförbundet/Sveriges Paralympiska Kommitté (SHIF/SPK) har just förlängt sponsoravtalet, som såg dagens ljus för första gången 2004. Med avtalet följer 1,3 million kronor; pengar som kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av elitidrott för funktionshindrade. Hos JYSK säger Country Manager för JYSK Sverige, Johan Sjödin:

»Hos oss handlar det först och främst om att sälja några täcken och madrasser, men när det är sagt, så bygger samarbetet med SHIF också på några starka gemensamma värderingar. Vi är mycket stolta över samarbetet med idrottsmän, som skördar riktig många paralympiska medaljer till Sverige. Vi stöttar eliten inom handicapidrott, för att idrottsutövarna är duktiga och har en viljestyrka som går ut över alla gränser. Inte för det att de saknar en arm eller ett ben.«

Allt kan ske

Enligt Stig Carlsson generalsekreterare i SHIF/SPK så har alla elitidrottsutövare behov för bra förebilder och för SHIF är JYSK en perfekt förebild. JYSK har på drygt 30 år vuxit från en butik i Danmark till 1600 i hela världen och på det sättet har verksamheten tydligt visat att om man sätter upp ett mål fokuserat försöker nå det, så kan allting bli verklighet. Det gäller också, när man som idrottsutövare siktar efter guldet. Han säger:

»Samarbetet med JYSK är mycket utvecklande och givande för oss. Därför känns det verkligen positivt att vi har kunnat förnya samarbetsavtalet ytterligare två år,« säger SHIF/SPKs generalsekreterare Stig Carlsson.

Fakta - SHIF

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett idrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 18 olika idrotter.

Förbundet bildades 1969 och blev då också medlem i Riksidrottsförbundet och har ca 480 föreningar, 21 specialidrottsdistriktsförbund och ca 37 000 medlemmar varav ca 20 000 är idrottsaktiva.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll