Följ JYSK Sverige

JYSK Franchise öppnar i Kuwait

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2017 08:51 CET

Den nya JYSK-butiken i Kuwait, som drivs av JYSK's franchisepartner i Kuwait Ali Abdulwahab Al Mutawa Commercial Co.

Torsdagen den 2 november öppnade JYSK den första butiken i Kuwait. Därmed finns det nu JYSK-butiker i 49 länder världen över.

Den 2 november öppnade den första JYSK-butiken i Kuwait, och onsdagen den 1 november firades det med ett stort VIP-event i Dajeej i utkanten av Kuwait City.

Det var JYSK’s franchisepartner i Kuwait, Ali Abdulwahab Al Mutawa Commercial Co, som stod för evenemanget i samband med öppningen, dit många människor hade kommit för att få en förhandstitt på den nya JYSK-butiken.

Inklusive Franchise Director för JYSK, Frederik Kroun, som är glad för att lägga till Kuwait på kartan över länder med JYSK-butiker.

”Skandinaviska produkter är populära över hela världen. Också i Kuwait. Därför har jag stora förväntningar på JYSK i Kuwait och för samarbetet med vår lokala partner AAW, som i åratal har varit känd för att leverera kvalitetsprodukter till konsumenterna i Kuwait,” säger Frederik Kroun.


Fakta om Kuwait

Huvudstad: Kuwait City
Area: 17.820 km²
Befolkning: 4,053 miljoner (2016)
Valuta: Kuwait Dinars

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK fler än 2.500 butiker och 21.000 medarbetare i 49 länder. I Tyskland och Österrike heter butikerna Dänisches Bettenlager – i resten av världen heter de JYSK. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 27 miljarder DKK. JYSKs omsättning är 23,2 miljarder DKK.