Gå direkt till innehåll
JYSK Group slår nytt försäljningsrekord

Pressmeddelande -

JYSK Group slår nytt försäljningsrekord

JYSK Group slog ännu ett försäljningsrekord under räkenskapsåret 2015/16 då företaget nådde en omsättning på mer än 3 miljarder euro.

Trots att försäljningssiffrorna för möbler och inredningsartiklar har sjunkit eller stagnerat rent allmänt i många länder, fortsätter JYSK sina framsteg. Det handlar inte bara om att företaget expanderar till fler länder, utan även att det öppnar fler butiker och ökar sin omsättning i befintliga butiker och online.

Omsättningen för räkenskapsåret 2015/16 blev 3 123 miljarder euro, och rörelseresultatet (EBIT) blev 421 miljoner euro.

Samtidigt har JYSK öppnat 105 nya butiker i de 43 länder där företaget redan fanns vid slutet av räkenskapsåret. Sedan dess har JYSK även öppnat butiker i Georgien och Vitryssland, vilket innebär att JYSK nu sammanlagt finns i 45 länder.

"Vi har all anledning att vara nöjda med dessa resultat. Vårt mål är att göra JYSK till ett större och lönsammare företag, och vi har klarat av att uppfylla det målet. Jag vill ta detta tillfälle i akt och tacka alla hängivna medarbetare i alla länder världen över. Det är tack var deras hårda arbete som vi ännu en gång har kunnat nå rekordhöga finansiella resultat" säger JYSKs ägare och styrelseordförande Lars Larsen.

Betydande framsteg i Östeuropa

I synnerhet i Östeuropa väljer ett allt större antal kunder att handla från JYSK, och det är även i denna del av Europa där utvecklingen när det gäller öppnandet av nya butiker går snabbast.

I nuläget har JYSK 200 butiker i Polen, vilket gör Polen till det land med flest JYSK-butiker, och andra marknader med ett snabbt växande antal kunder och butiker är Ungern, Rumänien, Bulgarien, Serbien, Slovenien och Kroatien.

"JYSK har haft en fantastisk respons i Östeuropa, och kunderna är väldigt nöjda med vårt utbud och vårt sätt att bedriva vår verksamhet. Den skandinaviska stilen hos våra produkter och det skandinaviska förhållningssättet till både kunder och medarbetare än definitivt en del av anledningen till varför så många människor föredrar JYSK," säger Lars Larsen.

Lars Larsen nämner även Nederländerna, där JYSK öppnade sin första butik 2006 och där företaget sedan dess har arbetat med att få fart på lönsamheten. Räkenskapsåret 2015/16 var första året då företaget nådde en lönsamhet i landet.

"Nederländerna är ett utmärkt exempel på varför vi måste ha tålamod. Vi har hela tiden vetat att vi skulle få fart på lönsamheten i Nederländerna, och nu har det börja ske. Detta innebär även att vi är redo att starta vår verksamhet i Belgien under 2017," säger Lars Larsen.

Ökad e-handel och fler butiker

JYSKs plan för ökad framgång i Belgien och i resten av världen är att fortsätta på samma sätt som hittills. Det handlar i stor utsträckning om att kombinera det värde som ett stort antal butiker innebär med de många nya möjligheter som e-handeln ger.

"Jag tror inte att e-handeln någonsin kommer att överträffa försäljningen i de fysiska butikerna. Därför kommer JYSK även i fortsättningen att öppna ungefär 100 nya butiker om året. Samtidigt måste vi ge våra kunder fler och bättre möjligheter att shoppa online, så att JYSK kan tillhandahålla bästa erbjudanden och bästa kundservice, oavsett om kunderna föredrar att handla i en fysisk butik eller att shoppa hemma framför datorn," påpekar Lars Larsen.

Ämnen

Kategorier


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll