Gå direkt till innehåll
JYSKs grundare Lars Larsen har gått bort

Pressmeddelande -

JYSKs grundare Lars Larsen har gått bort

JYSKs grundare Lars Larsen har gått bort. Lars Larsen blev 71 år gammal. Tidigt på morgonen den 19 augusti somnade Lars Larsen in i sitt hem nära Silkeborg, Danmark, med den närmsta familjen vid sin sida.

Lars Larsen lämnar efter sig sin fru Kristine, deras två barn och fyra barnbarn.

- Idag har vi förlorat vår far, make och farfar, och Danmark har mist en enastående köpman. Han kommer att vara saknad av oss alla , och när vi har sörjt vår stora förlust kommer vi att göra vårt bästa för att fortsätta utvecklingen av hans imponerande livsverk, säger Lars Larsens son Jacob Brunsborg, som i juni i år tillträdde som ordförande för Lars Larsen Group.

Tidigare i år hade Lars Larsen en stor roll i firandet av JYSKs 40 års-jubileum, som i sann Lars Larsen-anda firades med att kryssa av ännu en milstolpe i JYSKs historia. Den 2 april invigde han JYSKs första butik på Irland och därmed finns nu JYSK i alla större europeiska länder.

Köpmannens livsverk fortsätter

Som grundare av JYSK var Lars Larsen ansiktet utåt för förtaget fram till juni 2019, då han efter att ha fått diagnosen levercancer lämnade över rollen som ordförande i Lars Larsen Group till sin son Jacob Brunsborg.

Innan Lars Larsen avgick som ordförande var han med och fattade beslutet att slå samman de två oberoende affärsenheterna i JYSK Group till en. Ett arbete som VDn och koncernchefen, Jan Bögh nu kommer att arbeta vidare med.

- Jag kommer att fortsätta att fokusera min energi på denna mycket viktiga uppgift för att säkerställa att vi inom några år kommer att ha ett enat och ännu starkare JYSK, som i Lars Larsens anda kommer att fortsätta att erbjuda bra erbjudanden för våra kunder, säger Jan Bögh

Sedan JYSK expanderade verksamheten från Danmark till Tyskland år 1984 har JYSK Group delats in i två enheter: JYSK Nordic, som driver butiker i 20 länder och DÄNISCHES BETTENLAGER, som driver butiker i sju länder. De återstående 25 länderna ingår i JYSK-franchisekonceptet. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.25 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.58 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll