Följ JYSK Sverige

JYSK satsar på ny butiksupplevelse

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2018 08:30 CEST

Den nya sängstudion är ombonad och inspirerar till god sömn i Skandinavisk stil. Foto: JYSK

Den nya butiksupplevelse som JYSK introducerade i slutet av 2017 är här för att stanna. Efter sommaren kommer alla nya butiker att följa det nya konceptet.

– På många orter har den lokala JYSK-butiken en nära relation till kunderna. Vårt nya koncept ger oss möjligheten att inspirera kunderna genom att visa hur våra varor kan komma att se ut i det egna hemmet. Vi har märkt att det fyller ett behov som kunderna har och gör att vi kan ge kunderna ännu bättre service, säger Johan Sjödin, Country Manager för JYSK Sverige.

Efter två lyckade öppningar med ny butiksupplevelse i Göteborg har turen kommit till Stockholm där JYSK idag öppnar en ny inspirerande butik i Länna. Butiken i Länna blir den första JYSK-butiken i Stokholmsområdet med det nya konceptet, tätt följt av en helt ny butik i Västberga som öppnar i slutet av maj. Erfarenheten från Göteborg säger att det nya konceptet direkt ger effekt på kundupplevelsen och försäljningen.

– Den första butiken i det här konceptet var i Backaplan i oktober. Det är den historiskt bästa öppningen JYSK haft i Sverige. Liknande tryck såg vi i Bäckebol när vi öppnade där i början av april. Så nu ska det bli spännande att se hur konceptet tas emot i Stockholm, säger Johan Sjödin.

Det nya butikskonceptet, där inspirationen står i centrum och produkterna lyfts fram i olika miljöer, har testats runt om i Europa under hösten 2017 och våren 2018. Återkopplingen från butikscheferna i alla länder har varit enstämmigt positiv. Därför har JYSK nu beslutat att utöka satsningen. Redan nu har JYSK Sverige tecknat avtal för att öppna fem butiker med den nya butiksinredningen under hösten 2018.

– I juni öppnar vi en butik med det nya konceptet till exempel i Nyköping. JYSK har som uttalad ambition att bli världens mest spridda kedja och det gäller också den svenska geografin, säger Johan Sjödin, Country Manager för JYSK Sverige.

Information om det nya butikskonceptet:

  • Under våren 2018 öppnade 15-20 butiker med det nya konceptet i Danmark, Sverige och Polen.
  • Den nya inredningen presenterades först i Holbæk, Danmark den 15 september 2017. Därefter kom den till JYSKs butik i Backaplan, Göteborg och Gdansk i Polen i oktober 2017.
  • JYSK har nu beslutat att samtliga nyetableringar i JYSK Nordic kommer att följa det nya konceptet. 
  • JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 500 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 138 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.