Gå direkt till innehåll
​JYSK i Sundsvall flyttar

Pressmeddelande -

​JYSK i Sundsvall flyttar

I morgon, torsdag, öppnar JYSK Sundsvall i helt nya lokaler. Öppningsfesten blir viktigare än någonsin om än mer nedtonad än vanligt.

– Butiksmedarbetarna har jobbat och längtat efter den här dagen länge. I allt som händer är det viktigt att vi håller fast vid vår affärsmodell, som vi vet fungerar. Det kommer en tid efter den här krisen också och den lokala förankringen är viktigare än någonsin. Därför öppnar vi butiken som planerat i morgon, säger Mirja Ahrén, regionchef hos JYSK.

Annorlunda öppningsfest

I vanliga fall öppnar JYSKs nya butiker med en stor fest som lockar tusentals kunder. Öppningen i Sundsvall blir annorlunda med flera säkerhetsåtgärder för att kunna bibehålla säkerheten för kunder och anställda.

Det handlar om att begränsa antalet besökare som är i butiken samtidigt och att sprida ut besöken genom att vara tydliga med att öppningserbjudandena gäller under en hel vecka.

– Många kunder har varit nyfikna på den här nya butiken och sett fram emot att se den. Så det känns roligt att få öppna nu på torsdag. Vi vill ge kunderna samma service och festkänsla som vanligt, bara på ett annat sätt än vi gjort vid tidigare öppningar, säger Hanna Kindholm butikschef i Sundsvall.

Butiken i Sundsvall flyttar inom Birsta-området och får nu Ica Maxi som sin närmsta granne. Butiken blir 1500 kvm stor med en inspirerande sängstudio och en 200 kvm stor utegård för visning av utemöbler.

Butiken blir den femte JYSK-butiken att invigas under 2020. 

– Våra öppningar är alltid väldigt lyckade och det känns bra att kunna genomföra nyöppningen av Sundsvall. Vi vet att det kommer en tid även efter Corona-krisen. Därför kommer vi att fortsätta med våra planerade butiksaktiviteter framåt. Om än med invigningar i en lite annan tappning, säger Mirja Ahrén. 

Ämnen

Regioner


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43