Gå direkt till innehåll
JYSK i Sverige levererar rekordhögt resultat

Pressmeddelande -

JYSK i Sverige levererar rekordhögt resultat

Med en ökad omsättning har JYSK i Sverige levererat rekordresultat för det finansiella året 2015/2016

Ett stort antal konsumenter i Sverige väljer den skandinaviska detaljhandelskedjan JYSK när de ska handla inredningsprodukter och bäddtextilier.

Som ett resultat av det har JYSK i Sverige levererat företagets högsta omsättning någonsin med en omsättning på 2.75 miljarder SEK. Det är en ökning med 135 miljoner SEK och 5.2 procent jämfört med förra året.

“Vi har investerat mycket kraft i att utveckla både vårt butiksnät, vår online-kanal och vårt sortiment, och det har verkligen uppskattats av våra kunder. Dessutom har vi fokuserat mycket på mötet med våra kunder, både online och offline. Kunderna ska lätt, snabbt och kompetent bli hjälpta av en leende medarbetare och här har vi lyckats,” säger Johan Sjödin, Country Manager på JYSK Sverige.

Försäljningen har framför allt gått upp inom madrasser, täcken, kuddar och textilier under det senaste året.

“JYSK erbjuder fantastisk kvalitet och design till de bästa priserna och det är självklart attraktivt för många kunder. Medarbetarna spelar en stor roll i framgången, och alla har verkligen arbetat hårt för att sätta kunderna först i allt det vi gör,” säger Johan Sjödin.

De positiva resultaten från JYSK i Sverige är en del av en större framgångssaga, då JYSK Group som drivs i 45 länder, tillkännagav rekordresultat med en total omsättning på 3.12 miljarder EUR och ett EBIT-resultat på 422 miljoner EUR.

Den första JYSK-butiken i Sverige öppnade 1991, och JYSK har nu 140 butiker och 1200 medarbetare i Sverige.

Om resultaten för 2015/2016

  • Omsättning: 2.75 miljarder SEK
  • Ökning från 2014/2015: 5.2 %

Om JYSK i Sverige

  • JYSK öppnade sin första butik i Sverige 1991 och firar 25-års jubileum i år.
  • Under det finansiella året 2015/2016, öppnade JYSK en ny butik i Sverige.
  • JYSK driver nu 140 butiker och har 1200 medarbetare i Sverige.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll