Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK investerar stort i Sverige

Under hösten öppnar JYSK fem nya butiker i Sverige, som en del av kedjans målinriktade expansion

JYSK öppnar fem nya butiker i Sverige hösten 2016, och kedjan har då 139 butiker i landet.

Etableringen av nya butiker ingår i JYSKs strategi att vara nära inpå kunderna och kombinera styrkan i att ha fysiska butiker med alla de möjligheter som JYSK har att erbjuda via sin webbplats.

- JYSK har funnits i Sverige sedan 1991, och målet är att kontinuerligt utvidga vår närvaro med fler butiker och flera bra erbjudanden. Därför är jag också riktigt glad över att vi under en kort period kan öppna hela fem nya butiker som för oss ännu närmare ännu fler konsumenter, säger Country Manager Johan Sjödin på JYSK.

Utöver att etablera minst fem nya butiker ägnar sig JYSK under 2016 också att att flytta, utvidga eller modernisera 25 av kedjans nuvarande svenska butiker så att de blir ännu mer inspirerande att besöka och skapar ännu gladare kunder.

Kundernas syn på JYSK och företagets produkter har också förbättrats radikalt under flera års tid, och detta är helt avgörande för att det fortfarande finns utrymme för flera JYSK-butiker i Sverige.

- Det har inte minst via sociala medier och webbsidor blivit mycket enklare att få återkoppling från kunderna, och det är väldigt viktigt för JYSK att löpande lyssna till våra kunders åsikter. Det gäller både den service de får på JYSK och kvaliteten på våra produkter, säger Johan Sjödin.

De svenska städer som får en JYSK-butik hösten 2016 är Huskvarna, Staffanstorp, Lindesberg, Säffle och Torsby.

Fakta om JYSK

  • Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK GROUP fler än 2.300 butiker och 20.000 medarbetare i 41 länder.
  • JYSK GROUP hade förra räkenskapsåret en omsättning på drygt 27 miljarder SEK
  • Den första JYSK-butiken i Sverige öppnade i Malmö 1991, och JYSK GROUP har idag 134 butiker i Sverige.
  • Bakom JYSK GROUP står grundaren och ägaren Lars Larsen, som också äger flera andra möbelkedjor som Bolia.com, IDEmøbler och ILVA.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll