Följ JYSK Sverige

JYSK lanserar globalt sortiment på nätet

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2016 05:30 CEST

Ökande efterfrågan på möbler, sängkläder och inredningsartiklar i skandinavisk design får JYSK att utvidga kedjans onlinesortiment i flera länder

Skandinavisk design är populär i hela Europa. Framför allt i Central- och Östeuropa står möbler, textilier och inredningsartiklar i skandinavisk stil högt upp på inköpslistan.

Jysk tillmötesgår nu denna efterfrågan genom att göra artiklar som tidigare endast sålts i Nordeuropa tillgängliga för kunder i hela 18 länder.

Detta sker i samband med kedjans nya kampanj, JYSK Favourites, som ska sälja in en mängd nya artiklar i alla dessa länder.

– JYSK Favourites är startskottet för ett nytt, globalt tankesätt i fråga om vårt sortiment. Det kommer fortfarande att finnas regionala skillnader vad gäller de artiklar som kunderna kan hitta i butikerna. Det nya är att vi nu sprider vår skandinaviska design till ännu fler kunder på nätet, via surfplattor i butikerna och i JYSKs webbutik, berättar Peter Andsager, Executive Vice President, Purchasing, på JYSK.

Mer specifikt har 150 artiklar bytt vistelseort – från JYSKs distributionscentral i Uldum i Danmark till företagets distributionscentral i Radomsko, Polen. Detta gör det fysiskt möjligt att leverera de nya artiklarna över ännu fler landsgränser.

Både skandinavisk och global design

Även vad gäller design har JYSK valt en mer global inriktning.

När många artiklar ska kunna säljas i flera olika länder måste man nämligen ha både skandinavisk och global design i åtanke inför inköpen. Detta har Katrine Kruuse, Range & Design Manager vid JYSK, sett till.

– Vi har på allvar börjat ha olika heminredningstrender som rättesnöre när vi köper in nya artiklar till JYSK. Det ger god överensstämmelse mellan produkterna, och det blir enklare för kunderna att kombinera dem i hemmet. Och våra rötter ger oss en klar fördel, för det skandinaviska är verkligen inne i stora delar av världen. När vi dessutom ger det skandinaviska en global knorr, har vi verkligen ett framgångsrecept, säger Katrine Kruuse.

I samband med JYSK Favourites har sortimentet förnyats med en mängd nya artiklar som just kombinerar det skandinaviska med globala trender, framför allt vad gäller allsidiga möbler, textilier och inredningsartiklar.

Fakta

  • Det nya globala onlinesortimentet är redan tillgängligt i 18 länder.
  • Dessa 18 länder är: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Holland, Slovakien, Storbritannien, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Serbien, Ukraina, Bulgarien, Rumänien och Grekland.
  • 150 artiklar har flyttats från JYSKs distributionscentral i Uldum i Danmark till JYSKs distributionscentral i Radomsko i Polen.
  • Se det globala sortimentet på JYSK.se/JYSK-Favourites

JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.