Följ JYSK Sverige

JYSK lockar många nya kunder

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2017 09:38 CEST

Jan Bøgh, CEO & President för JYSK Nordic, lyfter fram JYSKs starka skandinaviska kultur som en förklaring till verksamhetens framgångar.

Med en omsättning på 14,6 miljarder danska kronor och 6,7 miljoner nya kunder blev 2016/17 ännu ett rekordår för JYSK Nordic.

Avslutet på JYSKs räkenskapsår, som löpte från 1 september 2016 till 31 augusti 2017, är en god anledning till att se tillbaka och försöka besvara den enkla men samtidigt mycket komplicerade frågan:

Vad är hemligheten bakom JYSKs framgång med 13 procents tillväxt upp till en ny rekordomsättning på 14,6 miljarder kronor?

–Jag tror inte att det finns något enkelt svar på den frågan, lyder den första reaktionen från Jan Bøgh, President & CEO för JYSK Nordic, som fortsätter:

– Vi har arbetat på en mängd olika områden för att bli mer attraktiva för våra kunder. Det handlar bland annat om att ha de duktigaste medarbetarna, ett attraktivt sortiment och bra erbjudanden, och självklart också om att hänga med i den tekniska utvecklingen och utnyttja de möjligheter som den innebär, förklarar Jan Bøgh.


Massor av nya kunder

Men det handlar också om att följa JYSKs tradition och lita på de värdegrunder och den affärsmodell som har format verksamheten.

– Under det senaste året har vi vunnit 6,7 miljoner kunder. Det kan vi vara stolta över. Särskilt när så många experter dödförklarar den fysiska butiken. Jag är övertygad om att de nya kunderna som vi har vunnit är ett bevis på att fysiska butiker fortfarande är relevanta, vilket vi också kan läsa ut genom våra kundundersökningar. Men de ska kombineras med en stark nätnärvaro för att garantera att JYSK infriar konsumenternas behov oavsett hur de föredrar att handla, säger Jan Bøgh.

– Kundresan har blivit mer komplicerad. Ofta börjar den på nätet, så det är viktigt att finnas på plats på en mängd olika plattformar och tydligt visa vad JYSK har att erbjuda, både i form av produkter, service och flexibilitet, säger Jan Bøgh.

  • Under räkenskapsåret 2016/17 har JYSK Nordic vunnit 6,7 miljoner nya kunder.
  • JYSK Nordic driver butiker i 20 länder: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Slovakien, Holland, Slovenien, Storbritannien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Kina, Serbien, Ukraina, Rumänien, Bulgarien, Grekland och Belgien.


Fina skandinaviska erbjudanden

Han understryker dock också att nätnärvaron endast blir värdefull när det grundläggande finns på plats.

– Vi arbetar löpande på att förbättra kvaliteten hos våra produkter och försäkra oss om att sortimentet är attraktivt för våra kunder. Vi är en skandinavisk verksamhet med skandinaviska värdegrunder, och det ska inte bara framgå genom det sätt vi bedriver verksamhet på utan också genom vårt sortiment. Vi fokuserar mycket på att öka antalet artiklar med tydlig skandinavisk design, säger Jan Bøgh.

Tillsammans med god kundservice och bra erbjudanden är det JYSKs kärnverksamhet.

– Vi har en stark kultur inom JYSK och tillsammans arbetar vi för att expandera och nå ännu större framgångar. Det är något som alla JYSK-medarbetare bidrar till och tror på, och det är kanske i själva verket det som är svaret på frågan om varför det går så bra för oss. Vi gör det vi tror är rätt för JYSK och våra kunder, och hittills har det konceptet varit väldigt framgångsrikt, säger Jan Bøgh.

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK fler än 2.500 butiker och 21.000 medarbetare i 48 länder. I Tyskland och Österrike heter butikerna Dänisches Bettenlager – i resten av världen heter de JYSK. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 27 miljarder DKK. JYSKs omsättning är 23,2 miljarder DKK.