Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK når 2000 butiker

En milstolpe nås i JYSKs historia i och med öppnandet av butik nummer 2000. Detta kommer att firas med många bra erbjudande till alla JYSKs kunder runt om i världen.

Med öppnandet av butik nummer 2000, når JYSK en milstolpe i sin ambition att ständigt expandera globalt. År 2005 firade JYSK öppnandet av butik nummer 1000, så på bara sju år har JYSK kunnat fördubbla antalet butiker runt om i världen - trots finanskrisen. Så det har gått undan sedan JYSK ägare Lars Larsen öppnade sin första butik i Danmark 1979. Idag finns det mer än 17000 medarbetare i JYSK-koncernen, som under dessa år har öppnat 2-3 butiker i veckan och finns i 34 länder.

»Jag är både stolt och glad över att vi nu når denna milstolpe. Det betyder mycket för mig att se hur JYSK ständigt växer i volym och bedriver en sund verksamhet. Särskilt under de senaste åren har vi expanderat snabbt och nästa mål måste vara att vi om 10-15 år kan fira öppnandet av butik nummer 4000. Det är ambitiöst, men det är bra att ha stora ambitioner «, säger Lars Larsen, grundare och ägare av JYSK.

Ett bra erbjudande till alla

Lars Larsen lovar att det kommer att vara spännande att besöka butikerna under de kommande veckorna då JYSK lanserar en massiv födelsedagskampanj.

En ny butik i staden Leknes, som ligger på den norska ögruppen Lofoten i norra Atlanten har blivit utvald till butik 2000. Butikens placering återspeglar att JYSK vill vara kända för att ha ett bra erbjudande till alla - oavsett geografi.

»Vår styrka är vår tillgänglighet och närvaro. Detta gäller både när det gäller bredd och djup i vårt sortiment, men också i förhållande till platsen. Det ska vara enkelt att besöka oss, och det oavsett om du bor i en storstad eller i mindre städer runt om i världen, betonar « Lars Larsen.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll