Följ JYSK Sverige

JYSK når 2500 butiker

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2017 08:00 CEST

JYSK firar att år 2017 blev året då JYSK öppnade butik nummer 2500 och därmed nådde ytterligare en milstolpe i företagets historia.

Expansion har varit det huvudsakliga målet för sömn- och inredningsexperten JYSK ända sedan JYSK's ägare och grundare, Lars Larsen, öppnade sin första JYSK-butik i Danmark år 1979.

I augusti 2017 öppnade JYSK butik nummer 2,500. Butikerna finns idag i 48 länder, men resan är långt ifrån över.

“Det har alltid varit ett mål att ha JYSK-butiker över hela världen, så det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men att nå 2500 butiker är självklart något att fira och sättet att göra det är självklart genom att ha massor av fantastiska erbjudanden för våra kunder och en tävling med fantastiska priser”, säger Lars Larsen.

Firas över hela världen
Butik nummer 2500 firas därför med en internationell kampanj som fokuserar på den kontinuerliga expansionen av JYSK såväl som produktkvalité och JYSK's värderingar.

“Att ha 2500 JYSK-butiker är inte bara bra för mig. Det är också förmånligt för kunderna eftersom JYSK har en närvaro som den lokala experten inom sömn och heminredning i många städer. Det gör det möjligt för JYSK att uppnå vår vision om att vara ett bra skandinaviskt alternativ för alla”, förklarar Lars Larsen.

Fantastiska anställda
Han understryker att framgång för JYSK endast har varit möjlig på grund av de fantastiska ansträngningarna som JYSK's anställda har gjort genom åren.

”Konstant utveckling och expansion kräver skicklig och hängiven personal. Jag skulle därför vilja tacka alla anställda som har varit med och bidragit till att göra JYSK till den framgång som det är idag”, säger Lars Larsen.

Under det finansiella året 2015/16 öppnade JYSK mer än 100 butiker och satte ett nytt rekord med 23,2 miljarder DKKi omsättning. 

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK fler än 2.500 butiker och 21.000 medarbetare i 48 länder. I Tyskland och Österrike heter butikerna Dänisches Bettenlager – i resten av världen heter de JYSK. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 27 miljarder DKK. JYSKs omsättning är 23,2 miljarder DKK.