Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK Nordic hälsar Rumänien och Bulgarien välkomna

Bästa JYSK-kollega

Jag är glad över att i dag kunna meddela att JYSK Nordic har tecknat ett uppköpsavtal med de två franchise-drivna länderna Rumänien och Bulgarien.

Det innebär att dessa två länder från och med 1 mars 2013 officiellt blir en del av JYSK Nordic. Hädanefter utgör JYSK Nordic 18 av de totalt 34 länderna inom JYSK-koncernen.

I nuläget finns 14 butiker i Rumänien och tre i Bulgarien. Inom JYSK Nordic anser vi att det finns stora möjligheter till expansion och nya butiker i dessa två länder.

Det är inte särskilt länge sedan vi informerade om ett liknande övertagande, då gällde det JYSK i Ukraina, som ända tills nyligen också drevs i franchiseform.

Vi måste expandera inom JYSK - på lång sikt i nya länder, och just nu i länder där JYSK redan finns. Och vi har stora förväntningar på Ukraina, Rumänien och Bulgarien under de kommande åren.

I dag består hela JYSK-koncernen av över 2 000 butiker i 34 länder. Vi öppnar 2-3 butiker i veckan - och det är något vi ska fortsätta med. I och med detta kommer även Rumänien, Bulgarien och Ukraina att hjälpa oss att hålla farten uppe.

Jag vill alltså passa på att även från mitt håll hälsa våra nya kollegor i Rumänien och Bulgarien välkomna!

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll