Gå direkt till innehåll
JYSK öppnar i Belgien

Pressmeddelande -

JYSK öppnar i Belgien

Den 5 april klipper JYSK-ägaren, Lars Larsen, snöret till kedjans första butik i Belgien, och JYSK når därmed ännu en milstolpe.

Staden Schoten i norra Belgien blir staden där JYSK-ägaren Lars Larsen den 5 april klipper bandet för första JYSK butiken i Belgien.

Därmed får befolkningen i Belgien nu också möjlighet att handla hos JYSK.

Öppningen betyder samtidigt att JYSK och Lars Larsen tar ännu ett stort steg mot målet om att etablera JYSK i hela världen.

- Det är klart att öppningen i Belgien är en milstolpe då JYSK nu nästan finns i hela Europa. På sikt ska det öppnas JYSK butiker i hela världen, så det finns fortfarande mycket arbete att göra, säger grundaren och ägaren av JYSK, Lars Larsen.

Stark kultur

Tillsammans med Danmarks ambassadör i Belgien, Louise Bang Jespersen, öppnar han personligen JYSK butiken i Schoten, som ligger nära Antwerpen och cirka 70 kilometer från Bryssel.

Samtidigt öppna JYSK också i staden Genk, cirka 90 kilometer sydöst om Schoten, och de två butikerna blir de första av många i Belgien.

- Vi ser fram emot att presentera JYSK för de belgiska kunderna och den skandinaviska kulturen. Det återspeglas både i utformningen av våra produkter och på det sätt som JYSK drivs. Den skandinaviska kulturen har bidragit till att göra JYSK framgångsrikt i de 47 länder där JYSK redan har butiker, och jag är säker på att det är fallet även i Belgien, säger Lars Larsen.

Butikerna i både Schoten och Genk öppnar sina dörrar för de första kunderna klockan 09.00, och båda ställena har lagt upp till en festlig öppning med flertal aktiviteter, mat och musik hela dagen.

Ämnen

Kategorier


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll