Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK öppnar i Kina

Igår öppnade den europeiska detaljhandelskedjan, JYSK, sin första butik i Kina. JYSK har idag ca. 1650 butiker i 34 länder världen över, från Kanada till Kazakstan -och nu även Kina.

Igår, onsdagen den 28 april, öppnade JYSK sin första butik i den Kinesiska storstaden Shanghai, vilket är fortsättningen på JYSK:s orubbliga expansion som bara förra månaden resulterade i att företaget öppnade sin första butik i Bosnien-Hercegovina

JYSK har ca. 1650 butiker; bara förra året skapades 1000 nya jobb genom nyöppningar då det öppnades i genomsnitt tre nya butiker per vecka någonstans i de 34 länder som är representerade världen över.

"Jag har rest till Kina i många år nu, och det är en dröm som går i uppfyllelse att få öppna en butik där. Med dess snabbväxande medelklass och vår skandinaviska design och produktserie, är jag säker på att det kommer att bli succé. Vi har varit internationellt aktiva i flera år, men nu kan vi verkligen säga att JYSK har blivit ett globalt företag." Detta menar ägaren till JYSK, Lars Larsen, som förväntar sig att det finns plats för åtminstone 500 butiker på den nuvarande marknaden i Kina, vilket innefattar 30 butiker bara i Shanghai.

"Men när organisationen väl är på plats drömmer jag om upp till 5000 butiker, vilket kommer givetvis att ta några år," säger Larsen.

En stor utmaning

Kina står för den största utmaningen I JYSK:s historia. Med dess population på 1,3 miljarder människor är det världens största marknad och landets årliga tillväxt inom detaljhandeln har varit ca. 20% under flera år i rad. Under de senaste 20 åren har landet haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 9%, och Jakob Sonnenberg, JYSK:s Country Manager i Kina, ser denna nya marknad som särskilt intressant.

Där är ingen annan som har ett koncept som liknar vårt, men konkurrensen är hård, både internationella och lokala företag kämpar om kunderna. Kulturen är väldigt annorlunda jämfört med vad vi är vana vid och det är också ett stort geografiskt avstånd till de andra JYSK-länderna. Dessutom är Kina ett stort produktionsland så kunderna är vana vid extremt låga priser. Låga priser är vanligt förekommande men kvaliteten tenderar att vara relativt låg, så därför är jag övertygad om att våra kvalitetsprodukter till låga priser kommer att slå stort", förklarar Sonnenberg.

60 nya anställda

JYSK har tillfälligt hyrt ett lager på knappt 6000m2 I Shanghai, som kommer att ta hand om transporter från företagets främsta lager i Polen, Danmark och Sverige samt från leverantörer i Kina och övriga Asien. Täcken, kuddar, madrasser och möbler kommer att levereras direkt till butikerna.

För närvarande har JYSK anställt 60 nya medarbetare I Kina.

Med ca. 1650 butiker är JYSK idag representerade i följande 34 länder: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Slovakien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Island, Kanada, Grönland, Färöarna, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Kosovo, Bulgarien, Kazakstan, Rumänien, Frankrike, Albanien, Storbritannien, Slovenien, Makedonien, Kroatien, Italien, Spanien, Bosnien-Hercegovina och nu även Kina.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll