Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK öppnar i Makedonien

I dag, öppnar den första butiken i Makedonien på Balkan i staden Tetovo, som är belägen väster om huvudstaden, Skopje. I och med detta så är nu JYSK representerade i 32 länder med mer än 1350 butiker och fler butiker öppnar varje vecka.

Den Makedoniska marknaden kommer att drivas under en franchise överenskommelse, som den Kosovoalbanske ägaren, Fatmir Zymberi, är bakom. Han var också mannen bakom öppningen av JYSK i Kosovo i februari 2004 och i november så öppnade han dörrarna till den först franchise butiken i Albanien

»Detta är ännu en spännande dag för JYSK och öppning i Makedonien är en del av vår ambition att gå mot en ökande internationalisering. Där är en stor potential i länderna på Balkan och vi har vunnit värdefulla erfarenheter från våra butiker både i Kosovo och i Albanien. Fastän köpkraften är liten, i jämförelse med de övriga europeiska länderna, så har vi stora förväntningar på den Makedonska marknaden, « säger Frederik Kroun, Franchise Manager på JYSK.

Produkt sortimentet likt det i Danmark

De första butikerna är ungefär 1500 m2 med ett sortiment som till 90 % kan bli återfunnet i de danska butikerna. Butikerna har även ett lager på ungefär 500 m2. 100000 kampanj tidningar kommer i förbindelse med öppningen att distribueras både i Tetovo och i Skopje.

Med denna öppning så är nu JYSK koncernen, som ägs av Lars Larsen, representerade i följande länder. Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Slovakien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Island, Kanada, Grönland, Färöarna, Georgien, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Spanien, Kosovo, Bulgarien, Kazakstan, Rumänien, Frankrike, Dubai, Albanien, Storbritannien, Slovenien och nu också i Makedonien.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll