Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK öppnar i Slovakien

JYSK's bra erbjudande har nu även nått Slovenien, var de två första butikerna har öppnat. I och med detta så är JYSK nu representerade i 31 länder.

Bara en vecka efter att JYSK öppnade de två första butikerna i Storbritannien, går företaget nu in på ännu en marknad, nämligen den Slovakiska.

Torsdagen den 10 april öppnade de två första butikerna i städerna Murska Sobota, nära den Ungerska gränsen och Brezice, nära den Kroatiska gränsen.

"Slovenien är intressant för oss och landet är en logisk punkt att börja i för att gå in i resterande delar av Balkan. Slovenien har redan integrerats bra i EU efter kriget och har nu presidentskapet i EU. Slovenernas köp kraft är nu i nivå med många av länderna i EU. Andra detaljhandels kedjor har upptäck detta, men vi är övertygade att där finns plats för oss eftersom att Slovenien är fortfarande en ganska okänd marknad," säger Rami Jensen, JYSK Country Manager för Ungern och Slovenien.

En liten, men viktig marknad

I JYSK, är Slovenien ett så kallad appendix land till Ungern och styrs från det Ungerska huvudkontoret i Budapest. Med de först två butiksetableringarna, har vi startat den uppskattade uppbyggnaden 20 butiker som JYSK tror att Slovenien har plats för.

"Slovenien är inte ett stort land, men det är ändå en marknad som vi förväntar oss mycket av. Etableringen av vår närvaro i denna del av Europa är också väldigt viktigt i förbindelse att internationalisera sig vidare," säger Rami Jensen.

De första Slovenska butikerna har en ungefärlig butiksyta på 1,000 m2.

Med 1,350 butiker är JYSK nu representerade i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Slovakien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Island, Kanada, Grönland, Färöarna, Georgien, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Spanien, Kosovo, Bulgarien, Kazakstan, Rumänien, Frankrike, Dubai, Albanien, Storbritannien och nu också i Slovenien.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll