Följ JYSK Sverige

​JYSK växer med Sölvesborg

Pressmeddelande   •   Apr 19, 2018 10:30 CEST

Alice, Linnea och Victoria är redo att ta emot kunderna i Sölvesborg den 26 april. Foto: JYSK

JYSK är stolta över att vara med när handeln i Sölvesborg växer. Torsdagen den 26 april öppnar en helt ny JYSK-butik i Sölvesborg.

– Det är en härlig familjär känsla här i Sölvesborg. Alla jag har träffat, i förberedelserna inför vår öppning, tror på den lokala handeln. Det gör JYSK också. Vi ser fram emot att få vara en del av den handelsutveckling som är i Sölvesborg just nu, säger Victoria Andersson som är butikschef i Sölvesborg.

Sölvesborg är en kommun där handelsutvecklingen är i fokus. De senaste fem åren har kommunen tillsammans med fastighetsägarna och handelsföretagen drivit projektet ”Handelsutveckling Sölvesborg” för att gemensamt skapa förutsättningar för en stark lokal handel. Att JYSK nu ansluter sig till den gemenskapen och öppnar butik i Sölvesborg välkomnas av kommunens handelsutvecklare Ann-Louise Bolin.

– Tillsammans bygger vi en attraktiv och unik handel i Sölvesborg. Nu välkomnar vi JYSK vars sortiment kompletterar övrig handel i Sölvesborg. Vi är glada att de också vill vara medlemmar i Handelsföreningen och delta i utvecklingsarbetet, säger hon.

Med butiken i Sölvesborg har JYSK nu 138 butiker runt om i Sverige. Victoria Andersson som är butikschef i Sölvesborg har tidigare jobbat på JYSK i Vimmerby och på JYSK Business to Business-avdelning. Tillsammans med de sju medarbetare, som rekryterats till butiken, ser hon nu fram emot att välkomna Sölveborgskunderna.

– Kunderna vill känna sig hemma och ha en nära relation med sin handlare, det är vad Sölvesborgarna sagt till mig när jag rört mig i staden. Det ska vi såklart ge dem. Våra kunder kommer känna sig välkomna så fort de kommer in till oss på JYSK, säger Victoria Andersson.


Mer information:

I samband med att butiken, på Kämpaslättvägen i Sölvesborg, öppnar den 26 april arrangeras en stor öppningsfest, med start klockan 08.00. Nyfiken media är välkomna att besöka butiken då eller kontakta Sandra Martinsson, Kommunikations och PR Manager alternativt följande kontakter för vidare information:

● Kristoffer Bergqvist distriktschef Småland, 0725307088

● Victoria Andersson Butikschef 070-3303744

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 500 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 138 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.