Följ JYSK Sverige

JYSK öppnar sin första butik i Sverige med ny butiksupplevelse i Backaplan, Göteborg

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2017 15:14 CEST

Med en nytänkt butiksinredning vill JYSK ge kunderna lika mycket inspiration i de fysiska butikerna som i kampanjtidningar och på sociala medier.

Vackra hem i skandinavisk stil fyller alltmer av JYSK’s kampanjtidningar och sociala medier som exempelvis Instagram.

”Vi har nått väldigt långt med att ge kunderna inspiration till heminredning i kampanjtidningar och online. Det förväntar sig kunderna också av oss i våra butiker. Därför presenterar vi nu en helt nytänkt butiksupplevelse, som presenterar våra produkter ännu bättre än idag”, berättar Carsten Nørgreen Weinkouff, Retail Development Director i JYSK Nordic.

Den första butiken i Sverige som är inredd enligt det nya butikskonceptet öppnar torsdag den 26 oktober kl. 08.00 på Södra Deltavägen 3 i Backaplan, Göteborg. I september i år öppnade även JYSK i Holbæk i Danmark med den nya butiksinredningen.

"I Sverige är vi stolta över att få bygga upp butik nummer 2 av 2500 butiker runt om i världen med detta koncept. Vi får chans att presentera våra varor på ett nytt sätt och ser fram emot att få ta emot våra kunder i den nya butiken”, säger Louise Hagstein, Store Concept Manager JYSK AB

Mer utrymme för inspiration

En av de tydligaste ändringarna i den nya butiken är det ljusa trägolvet som ersätter den tidigare mörkblå mattan. Men hela butiken har fått en omfattande renovering – alltifrån belysning, väggfärger, skyltar och optimerad inventarier.

”Den nya strömlinjeformade inredningen ger oss bättre utrymme till att exempelvisinreda miljöer i möbelavdelningen. Det ger en mer inspirerande upplevelse, där kunden faktiskt kan se och prova möblerna i en mer efterliknad hemmamiljö – och förhoppningsvis få lust till att få med dem hem”, förklarar Carsten Nørgreen Weinkouff.

Under våren 2018 öppnar ytterligare 15-20 butiker i Danmark, Sverige och Polen med den nya butiksinredningen. Därefter bedömer JYSK när och hur konceptet kan utvidgas ännu mer.

Fakta

  • JYSK’s nuvarande butikskoncept går tillbaka till 2001 och har kontinuerligt förbättrats.
  • Under 2017 presenterar JYSK en helt nytänkt butiksupplevelse som kommer att bygga en bro mellan det kunderna upplever online, i kampanjtidningar och i de fysiska butikerna.
  • Den nya inredningen presenterades först i Holbæk, Danmark den 15 september, därefter kommer den till JYSK’s butik i Backaplan, Göteborg i oktober, samt till Gdansk i Polen.

Ytterligare information

Carsten Nørgreen Weinkouff, Retail Development Director, JYSK Nordic: 25 40 84 76, cnw@JYSK.com

Louise Hagstein, Store Concept Manager JYSK AB, lhag@jysk.com

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK fler än 2.500 butiker och 21.000 medarbetare i 48 länder. I Tyskland och Österrike heter butikerna Dänisches Bettenlager – i resten av världen heter de JYSK. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 27 miljarder DKK. JYSKs omsättning är 23,2 miljarder DKK.