Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK på delad niondeplats i rikstäckande kundserviceundersökning

I en ny rikstäckande kundserviceundersökning av Daymaker AB hamnade JYSK på en nionde placering bland de detaljhandelskedjorna med bäst kundbemötande.

För JYSK är högsta prioritet att erbjuda professionell service och vi har därför under de senaste åren lagt ner mycket arbete och fokus på att utveckla kompetens och arbetssätt för att höja kundupplevelsen. Detta har nu gett resultat i den senaste undersökningen från Daymaker AB där JYSK hamnade på en delad niondeplats bland detaljhandelskedjorna i Sverige med bäst kundbemötande. JYSK är även bland de tio butikskedjorna som har förbättrat sitt kundbemötande mest jämfört med förra året.

Daymaker genomförde undersökningen under november 2013 med hjälp av metoden mystery shopping. Rapporten som publicerades på Market.se den 14 januari omfattar 114 kedjor från 20 olika branscher inom den svenska detaljhandeln. Daymakers observatör har utifrån bestämda frågor och svarsalternativ rapporterat sin upplevelse av kundbemötandet.

”Det är naturligtvis fantastiskt glädjande att våra kunder uppskattar det mottagande och service de möts av i våra 130 butiker. För JYSK är det vår högsta prioritet att erbjuda professionell service och det är något vi har arbetat mycket med de senaste åren. Jag vill samtidigt hylla alla våra fantastiska medarbetare som gör ett så bra arbete. Det är de som förtjänar allt beröm och hyllningar och jag är väldigt stolt över att vi nu får detta erkännande, och det ger oss naturligtvis enorm inspiration att fortsätta utvecklas tillsammans.” säger Johan Sjödin, Country Manager/VD JYSK AB.

Kundbemötandet i detaljhandeln har blivit bättre och därmed blir även konkurrensen för att hamna högt upp i dessa undersökningar större. Bland möbelkedjorna har JYSK jobbat sig upp till det bästa resultatet jämfört med konkurrenterna i undersökningen. JYSK nådde 82 % i måluppfyllelse.

***

Daymaker AB är experter på kundmötet och är en professionell partner när det gäller

mätningar av kundupplevelser i butiker, per telefon och via internet. Daymaker utför

nationella och internationella uppdrag med de främsta i många branscher och är

verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Polen.

Daymaker ger kunden en bild av vad som verkligen sker i ”servicemötet”, det vill säga i

sanningens ögonblick!

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll