Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK utökar sitt stöd för SHIF/SPK

JYSK AB förlänger och utökar sitt engagemang för Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (SHIF/SPK) genom att skriva ett 4-årigt samarbetsavtal.

- Samarbetet kommer fortsatt att bli givande och spännande. Vi är väldigt glada över att JYSK väljer att engagera sig ytterligare i sitt samarbete med oss, säger Torsten Karlsson ordförande SHIF/SPK.

Avtalet med JYSK löper över fyra år och ger Svenska Handikappidrottsförbundets aktiva bättre förutsättningar idag - och i framtiden. JYSK har markerat sitt stöd för SHIF/SPK under många år och började genom att gå in och stötta både SHIF samt gå in i konceptet för Lag Paralympics redan 2006.

- Vi tycker att engagemanget från JYSK är mycket stimulerande inför framtiden, säger Torsten Karlsson SHIF/SPK.

Utöver engagemanget i Sverige är JYSK även huvudsponsor till förbunden i Norge och Danmark. JYSK Franchise stöttar handikappidrott i Kanada, Litauen, Lettland och Estland samt på Island och Färöarna.

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (SHIF/SPK) är ett av 70 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 18 idrotter. Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 480 föreningar. SHIF innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll