Gå direkt till innehåll
​JYSKs första butik flyttar till Mobilia

Pressmeddelande -

​JYSKs första butik flyttar till Mobilia

28 år efter att första svenska JYSK-butiken öppnade flyttar den in i nya lokaler i stadskvarteret Mobilia i Malmö.

- Nu flyttar butiken till ljusa fina lokaler, mitt i händelsernas centrum på Mobilia. VI ser fram emot att få visa Malmöborna hur JYSKs senaste butikskoncept ser ut och tror att öppningen kommer att bli historisk, precis som den var för 28 år sedan, säger Mika Klingborg som är butikschef i Mobiliabutiken.

Sedan JYSK öppnade butik nummer 1 i Malmö för 28 år sedan har butiken hunnit flytta två gånger. Den första butikslokalen var vid Dalaplan och efter något år gick flyttlasset till den nuvarande adressen på Trelleborgsvägen. När flyttlasset nu återigen går, flyttar JYSK in i stadskvarteret Mobilia.

Butiken blir 1700 kvadratmeter stor och blir den första i Malmö att få det nya butikskonceptet där inspiration står i centrum.

- Den som har varit kund i vår butik genom åren har verkligen fått vara med på JYSKs resa. Den här butiken visar upp en helt ny sida av JYSK. Kunderna kommer att få en helt ny köpupplevelse, säger Mika Klingborg

Många JYSKare hjälper till vid öppningen

Öppningen av den nya butiken är en stor händelse för JYSK och medarbetarna i butiken kommer att få sällskap på butiksgolvet av så väl ledningsgruppen som medarbetare från huvudkontoret.

Till öppningen kommer också Sveriges förste butikschef Mikael Nielsen som nu är Executive Vice President Retail för JYSK Globalt.

Öppningsfesten börjar klockan 08.00 den 26 september med att Mika Klingborg och Mikael Nielsen gemensamt klipper det blå bandet och fortsätter sedan med fantastiska öppningserbjudande under veckan. 

Ämnen

Regioner


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.25 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.58 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43