Gå direkt till innehåll
JYSKs succé fortsätter

Pressmeddelande -

JYSKs succé fortsätter

Räkenskapsåret 2018/19 bjöd på nya rekord för JYSK Nordic, där JYSK Sverige ingår, när omsättningen översteg 17,5 miljarder DKK.

– Överlag är jag nöjd. Omsättningen stiger med 9 procent trots att vi haft valutakurserna lite emot oss. Samtidigt har vi visat att vi fortfarande kan attrahera nya kunder både till våra butiker och e-handel, säger Jan Bøgh, CEO & President för JYSK Nordic.

Det händer mycket i detaljhandeln, men ett bra erbjudande kombinerat med duktiga medarbetare och förmågan att sätta kunden i fokus, både online och i de fysiska butikerna är fortfarande receptet för succé för JYSK Nordic. Under det gångna räkenskapsåret växte omsättningen med 9 procent, till 17,5 miljarder DKK. Samtidigt som företaget öppnade 96 nya butiker och ökade antalet kunder med 3,5 miljoner jämfört med det gångna året.

Nya möjligheter

E-handeln står nu för 7 procent av den totala omsättningen och enligt Jan Bøgh är JYSKs förmåga att utveckla både de fysiska butikerna och e-handeln en stor anledning till framgångarna.

– Vi har investerat och fortsätter att investera mycket i att göra det lätt för kunderna att gå mellan den fysiska butiken och online. Vi har kommit långt men det finns fortfarande mycket som behöver göras och vi kommer att fortsätta satsningen under det kommande räkenskapsåret. Detta får stort fokus i vår nya strategi, säger Jan Bøgh.

En annan sak som kommer att få mycket fokus under det räkenskapsår som precis börjat är sammanslagningen med Dänisches Bettenlager, som tidigare tillsammans med JYSK Nordic format JYSK Group.

Från 1 september har de två verksamheterna slagits samman under namnet JYSK med Jan Bøgh som CEO & President.

– Det är alltid en stor uppgift att slå samman två enheter med olika arbetssätt, IT system och så vidare men samtidigt har vi många talangfulla medarbetare och alla har varit positiva till uppgiften. Därför har jag inga tvivel kring att resultatet kommer att bli ett starkare JYSK, säger Jan Bøgh.

Den samlade omsättningen samt resultatet för hela JYSK publiceras i november. JYSK Sveriges omsättning offentliggörs i oktober. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.25 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.58 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43