Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lars Larsen hedrad med Lloydsprisen 2012

Lars Larsen har mottagit ett traditionsrikt företagspris av den förre statsministern Lars Lökke Rasmussen (V).

Lars Larsen mottog den 24 maj 2012 Lloydspriset 2012 av "FSR-danska revisorer" för sin enastående karriär i det danska företagslivet. Lars Larsen fick priset av den tidigare statsministern Lars Lökke Rasmussen (V) på den brittiska ambassaden i Köpenhamn.

Lars Larsen har visat att entreprenörskap och tro på egna förmågor kan ta en långt. "Köpmannen" har gått från att vara en entreprenör till att kunna titta på en internationell och global koncern. Lars Larsen har satt sina spår både personligen och professionellt på det danska företagslivet, han har gjort en livslång insats i sitt livsverk, "heter det bland annat i motivationen i valet av Lars Larsen.

Lars Lökke Rasmussen (V) la vid överräckningen av priset bland annat vikt på att Lars Larsen är folkkär:

"Jag tror att de flesta danskar vet vilken Lars Larsen vi pratar om när man hör meningen.

"Hej, jag heter Lars Larsen - jag har ett bra erbjudande till dig". Lars Larsen har skapat en succé. Inte bara i Danmark utan i hela världen. Hans företagsidé har växt från en fjäder till att inte bara omfatta höns utan till över 1800 butiker i 35 länder. Imponerande. Därför är det med stor glädje som jag överräcker Lloydspriset 2012 till Lars Larsen. Stort Grattis"

Administrerande direktör i FSR - danska revisorer Charlotte Jepsen har följande kommentar till vinnaren.

"Tillväxten kommer inte från ingenting, skapas av privata verksamheter, samt skapas av visionärer och duktiga entreprenörer som har en bra företagsidé och som har en vision, mod och förmåga att få saker att gro och växa. Det är Lars Larsen ett lysande exempel på. Driven av en önskan om fler framgångar än misslyckande och att vara någon, skapade Lars Larsen en internationell verksamhet som kännetecknas av god köpmanskap och gammeldags sunt förnuft som är samlat i en dansk identitet".

FSR - danska revisorer dela ut Lloydsprisen för 22:andra gången. Med priset önskar FSR - danska revisorer att sätta fokus på entreprenörskap och tillväxt. Ut över hedern så följer en check på 35000 kr från brittiska Lloyd´s, som är en av världens största försäkringsmarknader.

FSR - danska revisorer: FSR - danska revisorer är en branschorganisation för godkända revisorer i Danmark. FSR - danska revisorer har över 6000 medlemmar och representanter i ca 800 medlemsverksamheter. Föreningen tar till vara revisorernas intressen fackligt och politiskt.

Historien om JYSK började i Danmark 1979 när den första butiken öppnade i Aarhus. I dag är JYSK en internationell koncern med cirka 1900 butiker i 34 länder och cirka 17000 medarbetare. Sedan 1991 har JYSK funnits i Sverige, den första butiken öppnade i Malmö. I dag 20 år senare är Sverige en av JYSKs största marknader med 122 butiker över hela landet och målet är att komma ännu närmare kunderna genom fler butiker. I en analys av detaljhandeln genomförd av Market har JYSK nyligen korats till varuhuset med bäst service.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll