Gå direkt till innehåll
Markant framgång för JYSK Nordic

Pressmeddelande -

Markant framgång för JYSK Nordic

Med en omsättningsökning på över 11 procent placerar JYSK Nordic sig på en solid ledarplats inom branschen

Även om redovisningen ännu inte är helt färdigställd tyder allt på att räkenskapsåret 2015/16 blir JYSK Nordics mest framgångsrika någonsin.

JYSK Nordic är ett av två stora ben i JYSK Group och står för driften av 1 086 JYSK-butiker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Nederländerna, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ukraina, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien-Hercegovina, Grekland och Kina.

Det innebär att JYSK Nordics omsättning är känslig för förändringar i valutakurser, men trots att detta har negativ inverkan på den totala omsättningen är Jan Bøgh, CEO för JYSK Nordic, nöjd med omsättningen på 12,8 miljarder.

– Det är en ökning med 11,2 procent före valutaeffekter och 9,3 procent med valutaeffekter inräknade. Det är vi väldigt nöjda med, och jag vill verkligen rosa medarbetarna i samtliga länder, säger Jan Bøgh.

Han kan glädja sig åt att man har nått framgång i alla länder.

– Vi lyckas skapa organisk tillväxt i alla JYSK-länder. Det gäller även de länder där försäljningen inom sleeping and living är på nedgång – något som tydligt visar att konsumenterna mycket aktivt väljer JYSK. Jag är även glad över att vi under det senaste räkenskapsåret har öppnat 69 nya butiker, och tillväxten gäller både fysiska butiker och onlinehandel. E-handel är ett område där det händer massor, och det råder inga tvivel om att vår förmåga att följa med konsumenterna till nya plattformar och att utnyttja teknikens möjligheter är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta med den här goda utvecklingen, säger Jan Bøgh.

Det totala resultatet för JYSK Group, som består av JYSK Nordic, DÄNISCHES BETTENLAGER och JYSK Franchise, offentliggörs den 1 december 2016.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll