Följ JYSK Sverige

Nu öppnar JYSK på Fågelsången

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2018 08:30 CEST

Ozan Sen, butikschef i Åtvidaberg, laddar för öppning. Foto: JYSK.

Torsdagen den 23 augusti öppnar en helt ny JYSK-butik i Åtvidaberg. Knappt ett år efter att första spadtaget togs står butiken redo att ta emot kunderna i Åtvidaberg.

– Det finns stor potential för handeln i Åtvidaberg. Vi på JYSK tror på närheten till kunderna. Man ska inte behöva resa till Linköping för att kunna uppdatera sitt hem med ny inredning. Vi ser fram emot att lära känna Åtvidabergsborna, säger Ozan Sen som är butikschef i Åtvidaberg.

När JYSK Åtvidaberg slår upp dörrarna och välkomnar kunderna den 23 augusti har JYSK 141 butiker i Sverige. Butiken är 1 650 kvadratmeter stor och har allt som kan behövas för ett hem i Skandinavisk stil och en god natts sömn. 

För fastighetsägaren Åtvidabergs Bostads AB innebär butiken också att en milstolpe som passeras när butiken blir den första nybyggnationen de uppför i Åtvidaberg på många år. 

– Det har varit en förmån att få vara med om att bygga nytt i Åtvidaberg med i huvudsak lokala entreprenörer. Det har varit jättebra att jobba med JYSK, som är vana vid den här typen av nyetableringar. De är superproffesionella och vi har lärt oss mycket, säger Fredrik Klint, VD för Åtvidabergs Bostads AB. 

Ser fram emot öppningsdagen

Under våren och sommaren har både säljchef och övriga medarbetare rekryterats till butiken. Medarbetarna ser nu fram emot att välkomna så väl Åtvidabergsborna som kunder från kringliggande samhällen till butiken.

– Vi har känt oss otroligt välkomna i Åtvidaberg under våra förberedelser och märker att det finns en längtan efter mer lokal handel. Det är viktigt för oss med lokal anknytning och därför har vi lagt stort fokus på att rekrytera lokala talanger från Åtvidaberg, Nu är vi förväntansfulla och vill visa kunderna vår nya butik, säger butikschefen Ozan Sen.

I samband med att butiken, på Fågelsången, i Åtvidaberg, öppnar den 23 augusti arrangeras en stor öppningsfest, med start klockan 09.00.

Mer information:

Butikschef Ozan Sen: 073 077 73 58
Fredrik Klint, Åtvidabergs Bostads AB: 0120 295 50

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 600 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 141 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.