Gå direkt till innehåll
​Nu öppnar Sveriges största JYSK butik

Pressmeddelande -

​Nu öppnar Sveriges största JYSK butik

Ett år efter succéöppningen av JYSKs XL-butik i Kungens Kurva är JYSKs andra XL butik färdig. Denna vecka får Jönköping Sveriges största JYSK butik.

Butiken i Jönköping blir 2060 kvm stor med en utegård för utemöbler på 140 kvm. Förutom att butiken uppdaterats till JYSKs nya butikskoncept, med bland annat en sovrumslik sängstudio, kommer den också att bli den andra butiken i Sverige att ha JYSKs ”Endast Online” sortiment i butiken.

– Vi har följt intresset av ”Endast Online”-varor i vår första XL-butik, i Kungens Kurva, med glädje. Det är tydligt att kunderna uppskattar att de kan titta och känna på också de varorna. Det ser vi tydligt på försäljningen, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Bevis på att online och fysisk butik går hand i hand

Samtidigt som butiksnätet utvecklas fortsätter JYSKs e-handel att öka. Extra uppskattat är erbjudandet om kostnadsfri leverans till närmsta JYSK-butik. Erbjudandet om att nu också kunna se och prova varor som annars bara finns tillgängliga på JYSK.se är nästa steg i att möta kundens önskan om personlig service.

– Som kund vill man att det ska vara enkelt oavsett var i köpprocessen man befinner sig. Många behöver det fysiska mötet, med en säljare eller med produkten för att känna att den gör ett bra köpbeslut. Vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt erbjudande. Att integrera ”Endast Online” varor i butikssortimentet är en lösning som visat sig uppskattad, säger Johan Sjödin.

Öppningsfesten uteblir

På grund av den rådande situationen blir det ingen traditionell invigning med pompa och ståt i Jönköping. Men internt jublar så klart JYSK över att Sveriges största JYSK-butik nu är redo att ta emot kunder.

– Det är så häftigt att få öppna butiken och kunna ge Jönköpingsborna och de som kommer hit från de intilliggande orterna vårt breda sortiment. Att vi har ”Endast Online” varor i butiken innebär till exempel att vi har många fler trädgårdsmöbler för kunderna att se i butiken och köpa hem till uteplatsen, säger Linus Östlund som är butikschef i Jönköping.

Ämnen

Regioner


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43