Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt rekordår för JYSK Sverige

Det senaste året har på många sätt varit framgångsrikt för JYSK Sverige. Omfattande investeringar i marknadsföring, digitala lösningar och logistik har tillsammans med ökat kundfokus resulterat i ett rekordår för möbelkedjan.

Årets omsättning för JYSK Sverige landade strax under tre miljarder, omsättningen i butik ökade med 4,4 procent från föregående år och skapade ett resultat före skatt på drygt 235 miljoner kronor.

Den globala omsättningen för JYSK GROUP som har över 2 200 butiker i 36 länder översteg i år för första gången 20,5 miljarder danska kronor och resultatet före skatt landade på närmare 3 miljarder, en ökning med 25 procent från föregående år.

JYSK Sverige har det senaste året gjort omfattande investeringsökningar i ett nytt logistikcenter, ökad marknadsföring och nya digitala lösningar. Satsningarna är i linje med den nya strategin att bli mer inspirerande, lättillgängliga för kunderna och underlätta köpprocessen.

”Det har varit ett fantastiskt år för oss på JYSK Sverige. Vi har gjort stora satsningar som nu visar sig i resultatet. Kommande år kommer bli väldigt spännande med ytterligare satsningar för att utveckla varumärket och underlätta för kunderna i butik och på nätet, säger JYSKs Sverigechef Johan Sjödin.

Ett nytt, högteknologiskt centrallager och logistikcenter i Nässjö har resulterat i effektivare leveranser till. En ny, digital kundservice har också byggts upp för ökad service. Utbyggnaden av centrallagret i Nässjö är en av del i satsningen på förbättrad logistik för den ökade e-handeln och de befintliga butikerna. Under året har JYSK Sverige har öppnat fyra nya butiker och satsningarna på webben för att nå kunderna i städer utan bil har gett utdelning. Globala JYSK GROUP har öppnat över 100 nya butiker över världen och en likande utveckling är planerad kommande år. Två nya länder kommer att läggas till kartan med JYSK butiker, Grekland och Montenegro. Därmed kommer JYSK att finnas i hela 38 länder.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll