Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfredsställande bokslut från JYSK Nordic

JYSK Nordic har offentliggjort sitt årsbokslut som visar på en tillfredsställande utveckling under 2009/10. JYSK Nordic omfattar 14 av 34 länder där JYSK har butiker.

Årsbokslutet från JYSK Nordic omfattar de företag som har butiker i Norden, Centraleuropa, Holland, Storbritannien och Kina - totalt 14 av JYSK 34 länder.

Länder som ej omfattas i bokslutet är Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Spanien och Italien, som drivs av JYSK Nordic dotterbolag Dänisches Bettenlager.

JYSK Franchise eller andra företag inom JYSK Holding A / S ingår inte heller.

Nettoomsättningen i JYSK Nordic har stigit med 10,6 %: Från 7,5 mil. kr. till 8,3 mil. kr.

EBIT-resultatet har gått fram från 570,6 mil. kr. till 863,4 mil. kr., medan resultatet efter skatt blev 627,4 mil. Kr jämfört med 310,9 mil. kr. i 08/09. Resultatet anses vara tillfredsställande.

JYSK öppnade under räkenskapsåret i två nya länder: Kina och Bosnien-Hercegovina. Samtidigt investerade JYSK mycket på logistik. Byggandet av Norra Europas största distributionscenter i Uldum är klar och inkörning av ett ännu större distributionscentral i Radomsko, Polen, har påbörjats.

I april var öppningen i Kina ett mycket stort event.

Den totala JYSK koncernen har aldrig expanderats så starkt som under dessa år. JYSK skapar ungefär tre nya jobb om dagen, och JYSK öppnar i snitt tre nya butiker i veckan. Det har under det senaste året blivit 1.000 nya kollegor, och 150 nya butiker, så nu finns det 16.000 medarbetare i JYSK - fördelat på cirka 1.750 butiker, två huvudkontor och sex distributionscenter runt om i världen.

Öppningen i land nummer 35 är också beslutat, så till våren kan man även i Serbien se fram emot massor med bra erbjudanden.

Ladda ner årsbokslutet här.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll