Gå direkt till innehåll
JYSKs ekologiska utbud växer

Nyhet -

JYSKs ekologiska utbud växer

Till hösten utökas JYSKs ekologiska sortiment när kollektionen Scandinavian Sense uppdateras.

– Scandinavian Sense är ett viktigt steg mot produkter med hållbarhetsfokus, säger Søren Nissen, inköpsdirektör för sängkläder hos JYSK.

JYSK introducerade Scandinavian Sense, som består av ekologiska textilier för badrummet och sovrummet, förra året. Nyheterna som kommer till butik och online i juli består av sängkläder med ett ljust Skandinaviskt uttryck, enkla linjer mot en vit bakgrund.

Om Scandinavian Sense

Alla produkter i Scandinavian Sense är gjorda av 100% GOTS-certifierad bomull. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är världens ledande standard inom ekologisk produktion av bomull. 

Produkterna är dessutom märkta med OEKO-TEX® Standard 100. Emballagen till varorna är också producerade i hållbara material: Pappersetiketterna är tex producerade av FSC®-märkt trä och tygpåsarna av GOTS-certifierad ekologisk bomull.

I kollektionen finns tre olika slags bäddset, handdukar i två olika kvalitéer, en badrumsmatta samt täcke och kudde med överdrag producerat i GOTS certifierad ekologisk bomull.

– Vi tycker att det är viktigt att ta fram produkter som är bra ur hållbarhetsperspektiv och vi har fått mycket positiv feedback från våra kunder sedan vi lanserade Scandinavian Sense i början av året. Därför vill vi fortsätta att utöka utbudet, säger Søren Nissen, inköpsdirektör för sängkläder hos JYSK. 

Ämnen

Kontakter

Martin Fyn Aamand

Martin Fyn Aamand

Presskontakt Head of Communications & PR +45 24 80 48 08

Relaterat innehåll