Följ JYSK Sverige

Ledningsgruppen för JYSK jobbar i butik

Nyhet   •   Apr 05, 2018 13:00 CEST

Ledningsgruppen för JYSK Sverige tillsammans med Carolina, Suada och Ulrika som jobbar i Falköpingsbutiken. Foto: Charlotta Lindborg/JYSK.

När butiksmedarbetarna på JYSK i Falköping får en välförtjänt ledighet på spa kallas ett särskilt gäng vikarier in. I två dagar är det ledningsgruppen för JYSK Sverige som möter kunder, sköter kassan och tar emot nya varor på lagret.

- Det är spännande, roligt, utmanande och ganska svårt, säger Johan Sjödin, Country Manager på JYSK Sverige, två timmar efter att ledningsgruppen lämnats ensamma i butiken.

Varje år åker ledningsgruppen för JYSK Sverige till en butik och tar över som vikarier medan ordinarie butiksmedarbetare belönas med andra aktiviteter. Det här året är det butiken i Falköping som tack vare ett fantastiskt bra jobb under förra årets sommarrea vunnit en resa för alla butiksmedarbetare.

- Det betyder väldigt mycket för oss som jobbar i butiken att få komma iväg alla tillsammans i två dagar. När man jobbar i en butik som har öppet alla dagar i veckan finns ingen möjlighet till det annars. Det här stärker så klart teamkänslan, säger Carolina Alfsson, butikschef i Falköping.

JYSK har en lång historia i Falköping. Butiken på orten har funnits nästan lika länge som JYSK funnits i Sverige. Carolina Alfsson har varit butikschef i 13 år och har tillsammans med sina medarbetare skapat en framgångsrik och välkomnande butik. Något som nu belönas med en välförtjänt ledighet.

- På JYSK tycker vi att det är viktigt att belöna medarbetare för deras goda arbete. I Falköping har vi många medarbetare som jobbat i många år och gör ett otroligt bra arbete varje dag. De är väl värda att få komma iväg och njuta i några dagar, säger Johan Sjödin, Country Manager på JYSK Sverige.

Vinst också för ledningsruppen

Flera i JYSK Sveriges ledningsgrupp började sin resa på JYSK i en av landets butiker. Tack vare de två dagarna i Falköping får de möjlighet att återigen befinna sig i hjärtat av JYSKs verksamhet.

- Framförallt handlar det om att se vad som händer, hur det fungerar. Vi får möta medarbetare och kunder på ett sätt som bara är möjligt i butiksmiljö. Det är superviktigt att känna, lyssna, se och uppleva. Plus att det är förbaskat roligt, säger Johan Sjödin, Country Manager.

Butikschefen i Falköpingsbutiken, Carolina Alfsson, håller med.

- Det är nyttigt för de som tar beslut att se hur man jobbar och hur en vardag ser ut i butik. Hur man får ihop vardagen. Det är ett rutinerat gäng i Falköping och butiken fungerar bra så det ska bli spännande att se hur ledningsgruppen tar hand om butiken, säger hon.