Följ JYSK Sverige

Black Friday fortsatt succé för JYSK

Pressmeddelande   •   Nov 26, 2018 15:51 CET

Årets Black Friday blev JYSK Sveriges största försäljningsdag någonsin. Totalt under Black Friday-helgen ökade försäljningen i JYSK Sveriges svenska butiker med 12 procent mot föregående år. 

– Redan förra året slog vi rekord i försäljning och i år ser vi en ännu starkare utveckling. Jag var själv ute i butikerna och såg fyllda parkeringsplatser och kände den härliga stämningen. Våra 140 butiker har jobbat fantastiskt bra i helgen med att ta emot alla kunder och erbjuda bra service trots att många stått på kö, säger Kenneth Pedersen, Head of Retail i JYSK Sverige.

Fortsätter med Cyber Days

Också JYSK.se lockade fler kunder under Black Friday-helgen. Nu fortsätter JYSK Sverige med Cyber Days fram till 28 november med 20 till 50 procent på alla Online Only-varor.

– Vi kan se att kunderna uppskattar vårt erbjudande om Click and Collect och fri leverans av online-varor till en av våra butiker. Nu ser vi fram emot att leverera till alla kunder som beställt via JYSK.se, säger Head of Retail, Kenneth Pedersen.

Black Friday 2018

  • Försäljningen i JYSK Sveriges butiker ökade med 12 procent mot Black Friday helgen 2017.
  • För JYSK Nordic (som JYSK Sverige tillhör) ökade försäljningen med 19 procent mot Black Friday helgen 2017. 

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 600 butiker och 23 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 141 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.