Följ JYSK Sverige

Hög efterfrågan på trädgårdsmöbler i sommarvärmen

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2018 09:00 CEST

Trädgården och balkongen lockar i det fina vädret och det märks hos JYSK. Två månader in i säsongen för trädgårdsmöbler är försäljningen 40 procent högre än 2017.

– Redan förra året såg vi att försäljningen av trädgårdsmöbler ökade så vi tog i extra mycket när vi planerade för årets försäljning men nu kan vi se att vi trots det säljer ännu mer än vad vi trodde, säger Kenneth Pedersen, Head of Retail i Sverige.

När JYSK i Sverige summerar de två första, tidiga sommarmånaderna, kan man konstatera att försäljningen av trädgårdsmöbler ökat med 40 procent i år jämfört med april och maj 2017.

– Vid påsken var det som att alla vaknade till och ville ut. Så efter påsken har det varit fullt hugg i butiken. Jag har varit på JYSK i tio år och i år har vi det finaste och bredaste sortimentet. Det i kombination med vädret gör framgången, säger Christopher Nilsson som är butikschef i Luleå.

Den höga efterfrågan gör att  butikerna och JYSKs distributionscenter i Nässjö får jobba hårt för att möta kundernas behov och hela tiden fylla på de lokala lagren.

– Lyckligtvis, har vi fortfarande massor av trädgårdsmöbler på lager så det är ingen panik men om man har sina ögon på ett specifikt bord eller loungeset bör man passa på medan varorna fortfarande finns kvar i butik, säger Kenneth Pedersen.

Loungemöblerna är eftertraktade

Precis som föregående år är det loungemöblerna som är mest efterfrågade i de svenska trädgårdarna och på balkongerna. Samtidigt märks också en stor ökning i försäljning av andra sommarvaror, som solcellslampor, dynor och kylväskor.

– Loungemöblerna i år är mer funktionella och man kan tillexempel höja och sänka borden så att man kan äta vid dem också. I år finns det också fler set i varierande storlekar så att även den med balkong kan få det riktigt mysigt. Så det sortimentet har utvecklats mycket de senaste åren, säger Christopher Nilsson, butikschef i Luleå.Christophers 3 bästa tips för den som ska handla trädgårdsmöbler:

  1. Jag rekommenderar underhållsfria trädgårdsmöbler! Maximal njutning i solen och minimalt underhåll. Konstrottingen är populärast och växer sig bara starkare varje år.
  2. Tänk på helheten! Uteplatsen är ett extra rum. Med snygga dynor, krukor och ett parasoll blir det väldigt ombonat och trevligt.
  3. Tänk på funktionaliteten. Vill du kunna äta middag på din uteplats? Eller vill du mest bara mysa med en god dryck i handen? Kanske ska du välja ett höj och sänkbart bord som funkar för båda delarna?


Vill du komma i kontakt med experter på trädgårdsmöbler i någon av våra 140 butiker?
Kontakta din lokala JYSK-butik eller Sandra Martinsson för vidare kontakt. 

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 500 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 140 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.