Gå direkt till innehåll
Josef Sommarkrans ny etableringschef för JYSK Sverige

Pressmeddelande -

Josef Sommarkrans ny etableringschef för JYSK Sverige

Josef Sommarkrans blir ny etableringschef för JYSK Sverige. Carsten Lönne som haft positionen sedan 2015 går vidare inom JYSK och blir Regional Head of Expansion för JYSK i norra Europa.

Josef Sommarkrans kommer till JYSK med gedigen erfarenhet, bland annat från liknande roller hos Elgiganten, ÖoB, Rusta och TOP-TOY. Hos JYSK Sverige blir hans uppdrag att fortsätta driva utvecklingen av det svenska butiksnätet.

– Jag ser fram emot att få vara med under JYSKs fortsatta resa med att expandera och utveckla butiksnätet. JYSK har haft ett högt tempo med aktiviteter och kommer att fortsätta med det. Det ska bli riktigt roligt att få vara med och driva den utvecklingen, säger Josef Sommarkrans.

Josef tillträder tjänsten som etableringschef hos JYSK den 2 mars.

Carsten Lönne går vidare inom JYSK

Carsten Lönne, som varit etableringschef för JYSK Sverige sedan 2015, blir Head of Expansion för JYSK i norra Europa. JYSK har en stark tro på den fysiska butiken och i sin nya roll kommer Carsten tillsammans med Country Managers ansvara för den fortsatta expansionen av JYSK i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen, Tjeckien och Slovakien.

Under de fem år som Carsten Lönne varit etableringschef har JYSK Sverige haft ett högt tempo, med ett tjugotal aktiviteter som nyetableringar, flyttar och ombyggnad av befintliga butiker, per år.

– Tack vare det ser vi en stor utveckling i vårt butiksnät som så klart bidragit starkt till vår fina tillväxt. Kunderna får det lättare och lättare att besöka JYSK och det blir tydligt att det är en succéfaktor när vi skapar tillväxt år efter år. Det har varit fantastiskt. Nu kommer Josef att bli en del av det duktiga team som jobbar med Real Estate hos JYSK Sverige och fortsätta driva utvecklingen, säger Carsten Lönne.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 146 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43