Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK är Sveriges bästa varuhus med bra kundservice

JYSK är det varuhus i Sverige med bäst service. Det visar en undersökning av kundservice i detaljhandeln. En klar förbättring i jämförelse med förra året på JYSK, där man internt förra året satte extra fokus på ämnet.

Kunderna är mycket nöjda med den service de möter på JYSK. Det visar den tredje undersökningen av belåtenhet med kundservicen i svensk detaljhandel. Undersökningen är gjort av branchtidsskiften Market samt Daymaker, som kontrollerar kundupplevelser för företag.

Med en samlad poäng på 81 procent har JYSK förbättrat sig med hela 17 procentpoäng i förhållande till förra året. Det är den högsta poängen bland alla varuhus i Sverige.

»Det är vi naturligtvis glada över. Vi har arbetat mycket förra året med att förbättra kundservicen, så det är härligt att kunderna upplever det. Men vi kan säkert bli ännu bättre, så arbetet är verkligen inte slut än,« säger Johan Sjödin, Country Manager i JYSK Sverige.

Glada och nöjda kunder är avgörande för JYSK, och verksamheten arbetar konstant på att förbättra sin service. Det ökande fokus på kundservice speglar sig också i JYSK Sveriges omsättning, från 2009 till 2010 steg man med hela 8,7 procent (från 2,24 milliarder till 2,43 milliarder.)- i en tid när finanskrisen fortfarande var mycket aktuell.

Bra kundservice betalar sig

Undersökningen i Market fastslår att det betalar sig att arbeta med bra kundservice. För JYSK gäller det att med rätt utbildning och personalutveckling för att säkerhetskälla att kunderna får positiva upplevelser i butiken, när de möter kompetenta medarbetare.

Detta stämmer väl med en av de anonyma människor som har hjälpt till att undersöka servicenivån på JYSK i Market:

»Jag fick hjälp ganska omgående. Säljaren ställde inte så många frågor före utan visade sortimentet först. Säljaren var väldigt engagerad och försökte hitta lösningar efter mina önskemål,« säger han.

Generellt set visar undersökningen att servicenivån i den svenska detaljhandeln blir bättre och bättre från år till år.

Fakta

  • Mätningen av servicenivå blir genomförs med hjälp av "Mystery Shoppers,, de mäter deras upplevelser i butikerna ut ifrån 14 olika parametrar.
  • Undersökningen i Market är baserat på 70 butikskedjor i 13 olika branscher.
  • Observationerna är genomförda av Daymaker i veckorna 45-50 2010.

Se Markets uttalande:

http://www.market.se/Brancher/Ovriga/Har-ar-kedjorna-som-ar-bast-pa-service/

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll