Gå direkt till innehåll
JYSK ger ut inspirationstidning. Tidningen finns som bifogad fil längst ner i pressmeddelandet.
JYSK ger ut inspirationstidning. Tidningen finns som bifogad fil längst ner i pressmeddelandet.

Pressmeddelande -

JYSK ger ut inspirationstidning

Inspiration och design står i fokus när JYSK ger ut en inspirationstidning för att presentera höstens och vinterns stora inredningstrender.

– En trend som tilltalar oss blir en del av oss och får oss att se oss själva i ett större perspektiv. Hur kortvarig den är så återspeglar den hur vi vill att våra liv ska se ut, vad som är viktigt för oss, våra tankar och funderingar, säger Rikke Blaesild, Range and Design Manager för JYSK Nordic.

Inspirationstidningen kommer ut tillsammans med JYSKs kampanjtidning i Sverige den 23 september och består av inspirationsbilder och texter som guidar läsaren till få trenderna att leva i just deras hem. Bilderna är tagna på Hotell Ferdinand i Århus, där JYSK inrett tre hotellrum med bara JYSK produkter.

De tre trender som finns i tidningen har fått namnen THE THINKER, CREATIV MIND och HUMAN NATURE:

THE THINKER

I strävan efter enkelhet och harmoni drar THE THINKER tankarna mot klassisk skandinavisk minimalism. Den skapar lugn och ro för koncentration och att vara i nuet.

Färgerna är blå, grå och svart, utan avledande och distraherande kontraster. Nyanserna är tidlösa, stilfulla och bygger broar mellan det gamla och det moderna. Fokus ligger på geometriska element med en nutida skandinavisk attityd och kombinationen av vit metall, klart glas, keramik och ljust trä skapar tillsammans ett chict och elegant uttryck.

CREATIVE MIND

Den lekfulla och anspråkslösa trenden CREATIVE MIND kombinerar feminina mönster och etniska detaljer i en inbjudande miljö som framkallar ett öppet sinne. Att experimentera med nya och vanliga kombinationer är nyckeln för att skapa denna inredningstrend.

Färgskalan är ljus och trendens uttryck är mjukt. Trycket på textilierna är en mix av gamla orientaliska stilar och tekniker som Paisley och blocktryck. Mjuka och uttrycksfulla material som trä och velour ger trenden plats till vara lite udda och oförutsägbar.

HUMAN NATURE

Trenden HUMAN NATURE är en hyllning till skönheten och det säregna hos naturen. Trenden hjälper oss att koppla ner och låta vardagens stress försvinna i naturens lugna miljö.

Färgkombinationerna går ton i ton och är inspirerade av horisontlinjen, där himlen möter jorden. Färgpaletten med brun, grön och blå, är inspirerad av hösten och det mustiga skandinaviska landskapet när det förändras med årstiderna.

Genom att använda naturen på ett modernt sätt, kombinerar HUMAN NATURE industriella material som svart metall, färgat glas med mörkt trä och konstgjorda växter. Klassiska former får en central plats med hjälp av arkitektoniska element.

På JYSK.se/newtrends kan du utforska trenderna ytterligare, från och med 23/9. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 600 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 141 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43